höst 2023

BrÖtz no. 874 20/9 19:30
Accept It + KLARA TG HARALD HENRIK

                                        ::::::::::::::::::::::: Musikstuderanden Gratis! ::::::::::::::::::::::::::::::::::

HARALD KLARA TG HENRIK

Klara Ahlersten-voc
TG Thomas Gustafsson-sopransax
Harald Svensson-piano
Henrik Wartel-trummor
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Harald Svensson står återigen på scen med en ny konstellation mycket erfarna musiker.

Accept It

Heidi Kvelvane-saxofonist, komponist og bandleder
Christian Meaas Svensen -bassist
Patrycja Wybrańczyk-trommer
Emil Bø-trombon

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Den nye norsk/polske kvartetten Accept It er et energisk og kreativt band som utfordrer form og sound med fri improvisasjon, i ønske om å skape musikk som krever noe mer av deg som lytter. Med Christian Meaas Svendsen på kontrabass, Patrycja Wybranczyk på trommer, Heidi Kvelvane på saksofon og Emil Bø på trombone, skaper bandet et lydbilde av sammenvevde musikalske teksturer og dimensjoner. Med utgangspunkt i en rekke musikalske tradisjoner fra jazz og klassisk til folk- og worldmusic skaper Accept It en unik musikalsk dialog som er fengslende og interessant. Etter at musikerne møttes under Oslo jazz, har de siden det hatt et ønske om å spille mer sammen i kvartettformat.

Kort om musikerne:

Heidi Kvelvane
Heidi Kvelvane er saxofonist, komponist og bandleder, med sitt hoved virke i Bergen der hun også har utdanningen sin fra. Hun er kjent for sitt energiske spill, men samtidig er hun ikke redd for lange vakre melodiske linjer. I 2022 var hun saxofonist på rett under 60 forestillingen av Lazarus musikalen skreven av David Bowie som ble satt opp på Den Nasjonale Scene. Hun medvirket Per Zanussi sin plate med Vestnorsk jazzensemble, turnert på inn- og utlandsturné med PNL & Large Unit, i tillegg til at hun har en rekke egne band, som Kvelvane kvartett, NH3 og Hallway Philosophy som alle kjem med plater i løpet av det kommende året.

Christian Meaas Svensen
Bassist Christian Meaas Svendsen jobber med Paal Nilssen-Love sine ensembler, og leder sin egen kvintett Nakama, i tillegg til å opptre internasjonalt med blant andre Juhani Aaltonen og Jonas Kullhammar. Christian jobber med svært mange anerkjente musikere og turnert i hele verden med band som Mopti, Aksiom, Ayumi Tanaka Trio, Mars Williams, Ayler Xmas, og ikke minst Large Unit. Meaas Svendesen er en svært interessant musiker som tilføyer overraskende og oppfriskende elementer til musikken og som utvider spekteret av sound og form, noe som alltid gjør bassisten spennende å lytte til.

Patrycja Wybranczyk
Patrycja Wybrańczyk – trommer. Matelsker og stor fan av natur og fjellet! Patrycja er oppvokst i Polen og startet sin utdanning ved Krzysztof Penderecki Music Academy in Kraków og nå studerer hun ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. Hun har medvirket i Petersson’s Lightroom Project, Jakub Żołubak Trio, Ninja Episkopat, PESH, det prisvinnende bandet O.N.E (2021 Fryderyk Award Nomination – Jazz Debut Category, Krokus Jazz Festival Special Price, Ladies Jazz Festival Distincion Award, Jazz Melomani Award “Hope of the year” for 2020) Patrycja jobber også med flere andre prosjekter i hele Europa som f.eks Large Unit og har spilt på scener som Athens Jazz Festival / Greece, Vinnytsia Jazzfest / Ukraine, Opus Jazz Club / Budapest, B-Jazz Festival / Belgium , Victoria Nasjonal Jazzscene / Oslo ++. Hun henter sin inspirasjon i musikken fra jazz, avantgarde music, fri improvisasjon, klassisk og polsk folkemusikk.

Emil Bø
Emil Bø fra Drammen er 22 år og har gått på Sund Folkehøgskole, Norges Musikkhøgskole og går nå på jazzlinja i Trondheim. Emil bruker tiden sin på å utforske sitt instrument til ytterpunktene og har de siste årene spilt med Mars Williams Ayler Xmas, Paal Nilssen-Love Large Unit og er en eksplosiv trombonist med mange overraskelser i sitt sound. I 2022 hadde han et sterkt fokus på solo og har spilt på Trondheim Solosessions og Gutvik Ukentlig (ungsoloen). I 2023 kommer albumet We Come for an experience of presecne med trioen ükya og turné med det nye bandet Accept it.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
INFO:
MESSENGER UTSKICK….och maillista:
Vi har en Messengergrupp som heter
“BrÖtz This Week” för att kunna skicka inbjudningar/påminnelser på ett smidigt sätt.
Hör av dig digitalt till info (at) brotznow.se så addar vi…
Vill du också/hellre vara med på en mailutskickslista så skriv till henrik (at) Wartel.se

Det finns en sovande FFFFK- grupp på Facebook som tyvärr blir alltmer aktuell då budgetar skärs ner kors och tvärs av våra fina ledare:
FFFFKFB – Forum För Främjandet av den Fria Kulturen på FaceBook. Vi föreslår att fria kulturarbetare kommer fram till ett manifest ett, manuskript, en skrivelse, en text som innehåller ett förslag hur pengar för den fria kulturen ska hanteras. Tanken är att via denna grupp gör en gemensam formulering.
Gå gärna med i denna grupp!
:::::::::::::::::::::::::::
Brötz Inträde: 100 kr swish eller cash
Öppnar: 19.30