Program

Höst 2022

31/8 JFFFK no. 50 Jam För Främjandet av den Fria Kulturen 

——————————————————————————————————————————- 

7/9 BrÖtz no. 844

UØB/S + Sjöström solo

Harri Sjöström solo-sopransaxofon

UØB/S

Peeter Uuskyla – trummor                                                                                                       Tellef Øgrim – bandlös elgitarr                                                                                                 Anders Berg – elbas                                                                                                                   Harri Sjöström-sopransaxofon

________________________________________________________________________________________________

14/9 BrÖtz no. 845 AKODE + MATTI OLLIKAINEN TRIO

AKODE

Alan Wilkinson : saxes, clarinet                                                                                                      Kim Johannesen : guitar
Ola Hoyer : double bass
Dag Erik Knedal Andersen : drums 

MATTI OLLIKAINEN TRIO

Matti Ollikainen-piano                                                                                                                      Kjell Jansson-bas                                                                                                                  Magnus Gran-trummor

______________________________________________________________________________________________________________

21/9 BrÖtz no. 846 JW4 +Williams/Røysum/Meeas/Osgood

JW4

Jonny Wartel-sax o klarinett                                                                                                             Karin Johansson-prepp piano                                                                                                       Yasuhito Mori-bas                                                                                                                         Henrik Wartel-tr                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Williams/Røysum/Meeas/Osgood

Mars Williams-ts                                                                                                                            Andreas Røysum-klar                                                                                                                      Christian Meaas Svendsen-bas                                                                                                        Kresten Osgood-tr

_____________________________________________________________________________________________________________

28/9 BrÖtz no. 847 Harald Mo Klara + Duo Carol Liebowitz/Birgitta Flick

Harald Mo Klara

Harald Svensson-piano                                                                                                                     Mo Wiklund-cello                                                                                                                        Klara Ahlersten-sång

Duo Carol Liebowitz/Birgitta Flick (NYC/Berlin) piano/saxophone

______________________________________________________________________________________________________________

5/10 JFFFK no. 51Jam För Främjandet av den Fria Kulturen

______________________________________________________________________________________________________________

12/10 BrÖtz no. 848 Bagman +Eriksson & Palmsköld

Bagman

Sture Ericson – sax, clarinet                                                                                                           Pat thomas – piano                                                                                                                Raymond strid – drums

Eriksson & Palmsköld

Jan Eriksson, trummor, slagverk m.m.                                                                                              Hugo Palmsköld, el-gitarr

______________________________________________________________________________________________________________

19/10 BrÖtz no. 849 AAM + Moberg/Lytton/Wachsmann

Moberg/Lytton/Wachsmann 2022

Kalle Moberg (NO) –accordion                                                                                                    Paul Lytton (EN) -percussion                                                                                                          Philipp Wachsmann (UG) -violin

AAM
Arne Forsén – piano                                                                                                                       Andreas Axelsson – trummor                                                                                                           Mats Dimming – bas

______________________________________________________________________________________________________________

26/10 BrÖtz no. 850 Post Sun Vision + Luigi Bozzolan

Luigi Bozzolan-pianosolo

Post Sun Vision

Alice Hernqvist-piano                                                                                                                   Aaron Mandelmann-bas                                                                                                                  Mario Ochoa-trummor

______________________________________________________________________________________________________________

2/11 BrÖtz no. 851 Fartyg 6 + LISEN och ALFRED duo

Fartyg 6  

Matilda Andersson – sång, röst                                                                                                      Daniel Gahrton – barytonsaxofon                                                                                                    Lisa Grotherus – basklarinett                                                                                                        Milton Öhrström –  piano                                                                                                                Boel Mogensen – kontrabas                                                                                                              Maria Dahlin – trummor

Lisen o Alfred duo

Lisen Rylander Löve -saxofon                                                                                                      Alfred Lorinius – bas

_______________________________________________________________________________________________________

9/11 JFFFK no. 52Jam För Främjandet av den Fria Kulturen

______________________________________________________________________________________________________________

16/11 BrÖtz no. 852 Harald Isak Anton + ORD

Harald Isak Anton

Harald Svensson – piano                                                                                                                Isak Hedtjärn – klarinett                                                                                                          Anton Jonsson – trummor

ORD

Karin Johansson – piano, preparerat piano, komposition och arr.                                                Jenny Willén – sång, röst                                                                                                                Niclas Rydh – trombon                                                                                                          Gunnel Samuelsson – tenorsaxofon, basklarinett                                                                            Hasse Westling – kontrabas

______________________________________________________________________________________________________________

23/11 BrÖtz no. 853 Song Of Myself + Wine Time

Wine Time

Joel Haag-gitarr                                                                                                                            Anton Jonsson-trummor

SONG OF MYSELF

Mats Eklöf-tenorsaxofon                                                                                                         Gunnar Lindgren-tenorsaxofon                                                                                                Joakim Rolandsson-altsaxofon                                                                                                       Adrian Åsling-Sellius-altsaxofon                                                                                              Håkan Strängberg-Trombon & röst
Sverker Pettersson-Bas.
David Sundby-Trummor

_____________________________________________________________________________________________________________

30/11 BrÖtz no. 854 Henrik Wartel Improvisation + Tim Perkis -TBA

Henrik Wartel Improvisation

Henrik Wartel-trummor                                                                                                                  My Hellgren-Cello                                                                                                                Donovan von Martens-bas                                                                                                        Jonny Wartel-saxofon                                                                                                               Signe Dahlgreen-saxofon

Tim Perkis -TBA

Tim Perkis-elektronik                                                                                                                  TBA

______________________________________________________________________________________________________________

7/12 JFFFK no. 53– Jam För Främjandet av den Fria Kulturen

______________________________________________________________________________________________________________

14/12 BrÖtz no. 855 Dinner Guests + Mona Krogstad Quartet

Dinner Guests

Michele Collins-röst, instant poesi, performance                                                                Ferdinand Bergstrøm-gitarr                                                                                                        Jonny Wartel-saxofoner, klarinetter                                                                                            Anton Jonsson-trummor

Mona Krogstad Quartet                                                                       Mona Krogstad, tenorsaksofon                                                                                                 Joakim Rainer Petersen, piano                                                                                                      Bjørn Marius Hegge, kontrabass                                                                                               Veslemøy Narvesen, slagverk

______________________________________________________________________________________________________________

21/12 BrÖtz no. 856 Quagmire-Amin Alavi + SOL SOL

Quagmire-Amin Alavi

Amin Alavi-performance                                                                                                            Karin Johansson-pi                                                                                                                        Nina de Heney-bas                                                                                                                 Henrik Wartel-tr

SOL SOL

Elin Forkelid-saxofoner                                                                                                              David Stackenäs-gitarr                                                                                                  Mauritz Agnas-bas                                                                                                              Anna Lund-trummor