höst 2023

BrÖtz no. 881 22/11 19:30
Phil Minton / Ståle Liavik Solberg Duo + Camila Nebbia Quartet

                                ::::::::::::::::::::::: Musikstuderanden Gratis! ::::::::::::::::::::::::::::::::::

Phil Minton /

Ståle Liavik Solberg Duo

Röst och Trummor

::::::::::::::::::::::::::::
Phil Minton er en engelsk trompetisk og vokalist som har preget europeisk jazz og improvisert musikk i en årrekke. Fra samarbeid med William Blake-prosjektene med Mike Westbrook via Feral Choir for uskolerte sangere til prosjekter med alle de ledende imrpovisatørene er i dag vital som bare det i en alder av 82 år ung.

Ståle Liavik Solberg er en norsk slagverker som jobber med friimprovisert musikk. Ståle Liavik Solberg liker å slå på ting. Og å skrape på ting. Og å stryke på ting og å gnikke på ting. Noen ganger slår/skraper/stryker/gnikker han ting mot hverandre. Ståle Liavik Solberg spiller noen ganger helt alene på scenen. Ofte spiller han med andre musikere med lignende interesser. Noen av disse er John Butcher, Frode Gjerstad, Lene Grenager, Fred Lonberg-Holm, Pat Thomas, Lotte Anker og Per Zanussi. Ståle Liavik Solberg liker å lytte etter musikk.

Camila Nebbia Quartet

Camila Nebbia – tenor sax, electronics, composition
Barbara Togander – vocals & turntables
Stina Hellberg Agback – Harp
Paula Shocron – piano, vocals & percussion

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Camila Nebbia, saxophonist, improviser, composer, multidisciplinary artist, curator and educator based in Berlin. After her third release as a leader with large ensemble “Aura” (ears&Eyes 2020), her fourth album “Corre el río de la memoria” (released by Ramble records 2021) features great improvisers from Argentina. The group with Camila Nebbia (tenor sax, electronics and composition), Violeta García (cello), Barbara Togander (turntables & vocals), Paula Shocron (piano & percussion) was formed during the pandemic in 2020. Nebbia already knew by then that this new work had to be a rupture with everything done before and giving it also a stronger political view to the music. “The river of memory flows through the earth leaving traces now numbers” Is a sensible, and intense work where the music was written in reaction to all the gender violence and different forms of violence and social oppression that we live in the world, giving with the music and sound space for memory, grief, and social awareness.

Camila Nebbia Quartet will be touring in Europe 2023 performing this music and other compositions. The tour includes the renown The Seitwärts Avantgarde Jazz Festival in Hannover, Germany.


video: https://youtu.be/m4Ck8OcV2TQ?t=1580
Full video: https://youtu.be/m4Ck8OcV2TQ

More Links:
https://camilanebbia.bandcamp.com/
https://www.camilanebbia.com/

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.
INFO:
MESSENGER UTSKICK….och maillista:
Vi har en Messengergrupp som heter
“BrÖtz This Week” för att kunna skicka inbjudningar/påminnelser på ett smidigt sätt.
Hör av dig digitalt till info (at) brotznow.se så addar vi…
Vill du också/hellre vara med på en mailutskickslista så skriv till henrik (at) Wartel.se

Det finns en sovande FFFFK- grupp på Facebook som tyvärr blir alltmer aktuell då budgetar skärs ner kors och tvärs av våra fina ledare:
FFFFKFB – Forum För Främjandet av den Fria Kulturen på FaceBook. Vi föreslår att fria kulturarbetare kommer fram till ett manifest ett, manuskript, en skrivelse, en text som innehåller ett förslag hur pengar för den fria kulturen ska hanteras. Tanken är att via denna grupp gör en gemensam formulering.
Gå gärna med i denna grupp!
:::::::::::::::::::::::::::
Brötz Inträde: 100 kr swish eller cash
Öppnar: 19.30

Gästande musiker säljer ofta LP och CD.
Permanenta musiker som driver BrÖtz har även de CD´s till salu. Mycket bra musik att roa sig med under tiden för den långa väntan till nästkommande veckas BrÖtz.
Köpglädjen är den sannaste glädjen!
Stöd gärna musikerna!
http://www.facebook.com/musicloversgProgrammet:
http://brotznow.se/#home
Tillgänglighet:
http://www.t-d.se/…/Konstepidemin/Konstepidemin-Attan/
Väl mött!
www.brotznow.se
https://www.facebook.com/BrÖtz-305847972764528