Om Brötz

Those were the days my friend…

Brötz startades hösten 1993 och har bedrivit ideell konsertverksamhet utan uppehåll i över 20 år. Jazzklubben har under dessa år huserat på olika scener runt om i Göteborg.

Inledningsvis var det i konstnären Ingemar “Lolo” Funck Anderssons ateljé i Majorna (Gathenheilmska Ateljéerna – bild 1) Brötz tog sina första stapplande steg. Verksamheten flyttade efter två år in på Pusterviksbaren (bild 2) där man höll till fem år. 2000 flyttade Brötz in på Konstepidemin i stadsdelen Linnétaden. På Konstepidemin har Brötz flyttat runt på olika lokaler. Sedan 2008 bedriver Brötz konsertverksamhet paviljong 8 Konstepidemin (bild 3).

1. Jedeurska huset i Majorna inhyser de Gathenhielmska ateljéerna.

2. Pusterviksbaren vid Järntorget.

3. Hemma i paveljong 8 Konstepidimin!

Här följer ett axplock av alla musiker som framträtt på Brötz under åren:

Nina de Heney, Sten Sandell, Rudi Mahall, Andrew D Angelo, Roland Keijser, Lindha Kallerdahl, Mats Gustafsson, Per-Åke Holmlander, Axel Dörner, Peter Kowald, Lotte Anker, Ken Vandermark, Jonny Wartel, Rudiger Carl, Paul Rutherford, Sven-Åke Johansson, Fred Longberg Holm, Paul Lowens, Jim Black etc.