höst 2023

BrÖtz no. 878 25/10 19:30
Liv Andrea Hauge Trio + Westlin Tontin

                                    ::::::::::::::::::::::: Musikstuderanden Gratis! ::::::::::::::::::::::::::::::::::

Liv Andrea Hauge Trio

Liv Andrea Hauge [NO] – piano och komposition
Georgia Wartel Collins [SE]- bas
August Glännestrand [SE] – trummor

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.
Liv Andrea Hauge Trio [NO/SE] är Georgia Wartel Collins på bas, August Glännestrand på trummor och Liv Andrea Hauge på piano och kompositioner. Tre unga men uppmärksammade musiker i den norska jazzscenen. Tillsammans spelar de nyskapande jazz i klassiskt pianotrioformat. Livs kompositioner fokuserar på groove, enkla, sångbara motiv och utforskande samspel. Det finns plats för både lekfullhet och melankoli; i låtar som alltid har stort utrymme för improvisation. Musiken kan stundvis påminna om pop- och filmmusik, samtidigt som den är fast förankrad i den nordiska jazztraditionen. I oktober släppte trion livealbumet Live from St. Hanshaugen som Audun Vinger i Jazznytt beskriver som “helt lysande” och som blivit omtalad som “en av årets bästa norska jazzplattor” av Torkjell Hovland i Ballade.

‹‹Og Liv Andrea Hauge Trio har gitt ut eit opptak frå ein liten stovekonsert som kan ende opp som ei av årets beste norske jazzplater.›› – Torkjell Hovland, Ballade

‹‹[…] den låter aldeles glimrende […] Melodisterke, underfundige komposisjoner med et karakteristisk driv.›› – Audun Vinger, Jazznytt

I november 2022 åkte de på Footprints-turné till Ungern och Slovenien. Dom spelade på Bimhuis i Amsterdam under våren 2023 och åkte därefter till Athletic Sound för att spela in sitt första studioalbum.

Westlin Tontin

Pelle Westlin – Saxofon/Kompositioner
Gustav Davidsson – Trombon
Boel Mogensen – Kontrabas
Anton Jonsson – Trummor

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Westlin Tontin är en frijazzkvartett som har roat publiken sedan 2017, då gruppen bildades i Göteborg av Pelle Westlin. Deras självbetitlade debutalbum släpptes på etiketten Grodor & Fåglar hösten 2018, och blev samma år nominerad till Orkesterjournalens Gyllene Skivan. Under 2020 är gruppen aktuell med en uppföljande skiva samt ett mini-album där de tagit sig an schlagerkompositören Åke Sandins musik.

Musiken har sin ryggrad i amerikansk frijazz från 60-talet men hjärtat håller sig i olika genrer som den svenska schlagern och europeisk barockmusik och landar i ett kaotiskt, kärleksfullt, upplivande och högst personligt uttryck. Med starka melodier, tätt samspel och en outsinlig glädje tar Westlin Tontin med sig lyssnaren till både dåtid och framtid!
Foto: Gustav Rådström

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
INFO:
MESSENGER UTSKICK….och maillista:
Vi har en Messengergrupp som heter
“BrÖtz This Week” för att kunna skicka inbjudningar/påminnelser på ett smidigt sätt.
Hör av dig digitalt till info (at) brotznow.se så addar vi…
Vill du också/hellre vara med på en mailutskickslista så skriv till henrik (at) Wartel.se

Det finns en sovande FFFFK- grupp på Facebook som tyvärr blir alltmer aktuell då budgetar skärs ner kors och tvärs av våra fina ledare:
FFFFKFB – Forum För Främjandet av den Fria Kulturen på FaceBook. Vi föreslår att fria kulturarbetare kommer fram till ett manifest ett, manuskript, en skrivelse, en text som innehåller ett förslag hur pengar för den fria kulturen ska hanteras. Tanken är att via denna grupp gör en gemensam formulering.
Gå gärna med i denna grupp!
:::::::::::::::::::::::::::
Brötz Inträde: 100 kr swish eller cash
Öppnar: 19.30

Gästande musiker säljer ofta LP och CD.
Permanenta musiker som driver BrÖtz har även de CD´s till salu. Mycket bra musik att roa sig med under tiden för den långa väntan till nästkommande veckas BrÖtz.
Köpglädjen är den sannaste glädjen!
Stöd gärna musikerna!
http://www.facebook.com/musicloversgProgrammet:
http://brotznow.se/#home
Tillgänglighet:
http://www.t-d.se/…/Konstepidemin/Konstepidemin-Attan/
Väl mött!
www.brotznow.se
https://www.facebook.com/BrÖtz-305847972764528