Höst 2022

BrÖtz no. 847 28/9 19:00
Harald Mo Klara + Duo Carol Liebowitz/Birgitta Flick

Duo Carol Liebowitz/Birgitta Flick (NYC/Berlin)
piano/saxophone

Harald Mo Klara

Harald Svensson – piano
Mo Wiklund – cello, sång
Klara Ahlersten – sång
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Carol Liebowitz and Birgitta Flick originally met at a Berlin jazz club in 2010. When their paths crossed again in New York in 2014 they had the opportunity to play intensively for several months and since then have toured together frequently in Europe and the New York area.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Harald Mo Klara
Mo Wiklund (pronomen: hen)
Mitt namn är Mo, jag är en queer konstnär, kompositör, aktivist, cellist, vokalist och producent baserad i Göteborg. Konsten som jag skapar dokumenteras fortgående genom min Instagram(@0m0.o0) och på min Youtube-kanal kan en bland annat se min konstfilm “Okänt Namn/Name Unknown(2020)”. Mina huvudsakliga medium är abstrakt måleri och skulptur och nutida klassisk musik influerad av modern jazz och experimentell elektronisk musik. Mo Wiklund (pronouns: they/them) My name is Mo, I am a queer artist, composer, activist, cellist, vocalist and producer from Gothenburg, Sweden. The art I create is continuously documented through my Instagram(@0m0.o0) and on my Youtube-channel you can currently watch my art film “Okänt Namn/Name Unknown(2020)” among other things. My primary modes of expression are abstract paintings, sculptures and contemporary classical music with tints of modern jazz and experimental electronic music.

Klara Ahlersten är en sångare och kompositör från Stockholm. Genom sin stora nyfikenhet har hon rört sig mellan traditionell svensk musik, pop och jazz, men sin stomme har hon i den improviserade musiken. Med en naken och ofiltrerad röst sätter hon mening till orden, och berättar historier som fångar publiken.

Harald Svensson född 1954, är en svensk pianist och kompositör. Spelade på 70-talet med bl.a. trombonisten Eje Thelin och i grupperna Egba, Resa och den funkinspirerade ensemblen Häxmjölk under ledning av gitarristen Jan Tolf. Senare medlem i jazzgruppen “Entra” tillsammans med Anders Jormin bas, Staffan Svensson trp, Thomas Gustafsson sax, samt Audun Kleive tr. 1998 utgav Rikskonserters skivbolag Caprice CD’n Vanished into the Blue som var det årets bidrag till “Jazz i Sverige”. Under 2000-talet aktiv som ledare av improvistionsgruppen “Priming Orchestra” och medlem av Peps Blodsband. Från 2012 och framåt har Harald Svenssons musik i huvudsak präglats av ett friare improvisatoriskt tonspråk med det akustiska pianot som verktyg i mindre ensembler, bl.a. i samarbete kontrabasisten Nina de Heney, men också som solist.
Som kompositör har han bl.a. skrivit musik för jazzensembler, slagverksenemblen Kroumata. Han har även komponerat för kör och i samarbete med dansaren Carmen Olsson komponerat elekroakustisk musik till ett flertal dansföreställningar.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.
INFO:
MESSENGER UTSKICK….och maillista:
Vi har startat en Messengergrupp som heter
BrÖtz This Week för att kunna skicka inbjudningar/påminnelser på ett smidigt sätt.
Hör av dig digitalt till info (at) brotznow.se så addar vi…
Vill du också/hellre vara med på en mailutskickslista så skriv till henrik (at) Wartel.se
FFFFKFB
Det finns numera också en FFFFK grupp på Facebook: FFFFKFB – Forum För Främjandet av den Fria Kulturen på FaceBook. Vi föreslår att fria kulturarbetare kommer fram till ett manifest ett, manuskript, en skrivelse, en text som innehåller ett förslag hur pengar för den fria kulturen ska hanteras. Tanken är att via denna grupp gör en gemensam formulering.
Gå gärna med i denna grupp!
:::::::::::::::::::::::::::
Brötz Inträde: 100 kr swisch eller cash
Öppnar: 19.00
Konsertstart: 19.30
Music lover records säljer grymma plattor
http://www.facebook.com/musicloversgProgrammet:
http://brotznow.se/#home
Tillgänglighet:
http://www.t-d.se/sv/TD2/Avtal/Goteborgs-stad/Konstepidemin/Konstepidemin-Attan/
Väl mött!
www.brotznow.se
https://www.facebook.com/BrÖtz-305847972764528