Höst 2022

BrÖtz no. 851 2/11 19:00
Lisen och Alfred duo + Fartyg 6

Lisen och Alfred Duo

Lisen Rylander Löve -saxofon
Alfred Lorinius – bas

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Lisen Rylander Löve och Alfred Lorinius har mötts i olika Göteborgsbaserade konstellationer genom åren. Efter deras senaste gemensamma spelning på Brötz väcktes idén att göra något på duo.
Detta är musiker med stor dynamisk spännvid och idérikedom. Nyfikenheten kring formatet och hur det kan vändas och vridas på, både kompositoriskt och improvisatoriskt, är något som triggar till att utforska hela spektrat.

Fartyg 6

Matilda Andersson – sång,röst
Daniel Gahrton – barytonsaxofon
Robert Nevén – basklarinett
Milton Öhrström – piano
Boel Mogensen – kontrabas
Maria Dahlin – trummor

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Fartyg 6 – är en sextett med bas i Gbg/Sthlm som grundades år 2014 och som har hänfört lyssnare med sin uttrycksfulla, udda jazz. Musiken sveper lättsamt mellan kompakt komposition och improvisation i en sättning med dubbelt mörkt blås och mångfacetterad sång upplyft av piano, kontrabas och trummor.

Fartyg 6 har tidigare utgivit de två skivorna (Allt Faller & Den Första) på PACAYA Records och är aktuella med albumet Osmund som hade release 22 oktober 2022. På nya skivan så tar musiken ett kliv i ny sättning och låter poetiska ballader dela utrymme med lekfulla metriska grooves. Bandet representerade Sverige i Nordic Jazz Comets 2019 i Paris och spelade 2020 på EFG London Jazz festival. Under 2021 har de även producerat en jazzföreställning för den lilla publiken.
ALBUM – promo-video
Spotify: Osmund singel
Spotify: Tvetydig singel
Ta mig härifrån – Musikvideo
Sedan albumet Osmund gavs ut i Oktober 2021 har Fartyg 6 hörts i Svensk och internationell radio i bl.a. Frankrike och Polen samt skrivits om i Orkesterjournalen, Lira, Ung Musik och dagstidningar. Här bifogas några av dessa samt ett antal bilder från Jazz i Malmö och SkeppetGBG i Göteborg!
Skivorna som gjorde Lira-året 2021 Artikel HYMN 2021
Konsertrecension 2020
 

INFO:
MESSENGER UTSKICK….och maillista:
Vi har startat en Messengergrupp som heter
BrÖtz This Week för att kunna skicka inbjudningar/påminnelser på ett smidigt sätt.
Hör av dig digitalt till info (at) brotznow.se så addar vi…
Vill du också/hellre vara med på en mailutskickslista så skriv till henrik (at) Wartel.se
FFFFKFB
Det finns numera också en FFFFK grupp på Facebook: FFFFKFB – Forum För Främjandet av den Fria Kulturen på FaceBook. Vi föreslår att fria kulturarbetare kommer fram till ett manifest ett, manuskript, en skrivelse, en text som innehåller ett förslag hur pengar för den fria kulturen ska hanteras. Tanken är att via denna grupp gör en gemensam formulering.
Gå gärna med i denna grupp!
:::::::::::::::::::::::::::
Brötz Inträde: 100 kr swisch eller cash
Öppnar: 19.00
Konsertstart: 19.30
Music lover records säljer grymma plattor
http://www.facebook.com/musicloversgProgrammet:
http://brotznow.se/#home
Tillgänglighet:
http://www.t-d.se/…/Konstepidemin/Konstepidemin-Attan/
Väl mött!
www.brotznow.se
https://www.facebook.com/BrÖtz-305847972764528