Höst 2022

BrÖtz no. 844 7/9 19:00
UØB/S + Sjöström solo

Harri Sjöström solo-sopransaxofon

UØB/S
Peeter Uuskyla – trummor
Tellef Øgrim – bandlös elgitarr,
Anders Berg – elbas
Harri Sjöström-sopransaxofon
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Uuskyla Øgrim & Bergs musik är en sned, dekonstruerad, glödhet, imaginär blandning av alla sorters jazz, rock och folklore. Det klingar stramt, metalliskt, fjädrat, böjt, slingrande och slår hårt på rekylen. Här spelar trion med den mycket fantasifulla, äventyrliga och uppmärksammade sopransaxofonisten Harri Sjöström.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.
Harri Sjöström, born on 29 February 1952 in Turku, Finland, found his voice in music on the soprano and sopranino saxophone.
His music and fine art studies in San Francisco at Lone Mountain College (UCSF) and San Francisco Art Institute in the 1970s led him directly to workshops by John Cage, Bill Dixon, Vinko Globokar, George Russell, and his saxophone teachers Leo Wright and Steve Lacy.
Since 1978 continuous extensive work as a freelance musician, composer and initiator of interdisciplinary ensembles in the field of contemporary improvised music and mixed media projects. Back to Europe 1978 he started to work with Derek Bailey, Teppo Hauta-aho, Paul Lovens, John Russell, Paul Rutherford, Alexander von Schlippenbach a.o.
In 1980 -1985 he lived in Vienna, Austria, which became his doorway to the European contemporary music scene; formed his first groups and organized numerous artist exchange-projects in Finland and elsewhere.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
INFO:
MESSENGER UTSKICK….och maillista:
Vi har startat en Messengergrupp som heter
BrÖtz This Week för att kunna skicka inbjudningar/påminnelser på ett smidigt sätt.
Hör av dig digitalt till info (at) brotznow.se så addar vi…
Vill du också/hellre vara med på en mailutskickslista så skriv till henrik (at) Wartel.se
FFFFKFB
Det finns numera också en FFFFK grupp på Facebook: FFFFKFB – Forum För Främjandet av den Fria Kulturen på FaceBook. Vi föreslår att fria kulturarbetare kommer fram till ett manifest ett, manuskript, en skrivelse, en text som innehåller ett förslag hur pengar för den fria kulturen ska hanteras. Tanken är att via denna grupp gör en gemensam formulering.
Gå gärna med i denna grupp!
:::::::::::::::::::::::::::
Brötz Inträde: 100 kr swisch eller cash
Öppnar: 19.00
Konsertstart: 19.30
Music lover records säljer grymma plattor
http://www.facebook.com/musicloversgProgrammet:
http://brotznow.se/#home
Tillgänglighet:
http://www.t-d.se/sv/TD2/Avtal/Goteborgs-stad/Konstepidemin/Konstepidemin-Attan/
Väl mött!
www.brotznow.se
https://www.facebook.com/BrÖtz-305847972764528