Vår 2022

ONSDAG 23 FEBRUARI 2022 KL. 19:00 BrÖtz no. 832 Janson Äleklint Kroon+Lindal, Lindal, Efstathiou Trio

Lindal, Lindal, Efstathiou Trio
 
Anna Lindal violin
Eva Lindal violin
Zoe Efstathiou piano
 
Janson Äleklint Kroon
 
Peter Janson-bas
Mats Äleklint-trombon
Göran Kroon-trummor
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Janson Äleklint Kroon
Peter Janson
”Sveriges fantasifullaste basist”
Bill Olson, Västerbottens-Kuriren
”En fantastisk musiker, bländande virtuos, samtidigt som han lägger ner en blytung bas.”
Johannes Cornell, Dagens Nyheter
”Han verkar inte veta av några speltekniska hinder och hans fantasi är outtömlig.”
Sven Boija, Orkesterjournalen
 
A short biography of Göran Kroon.
I was born in 1966 and began playing the drums at the age of 8.
Betwen the years of 1987 and 1992, I studied classical percussion and drum set, at the University of Gothenburg.
After my studies I have worked as a freelance musician, mainly within the jazz and improvisation field. In 2004 I became a member of the Bohuslan Big Band. I also teach drum set at the University of Gothenburg.
I have had the pleasure of playing with the following artists:
John Surman, Kenny Wheeler, Maria Schneider, Bob Mintzer, Ray Andersson, Lew Sollof, Carla Bley, Steve Swallow and Quincy Jones among others
I have also played and recorded with the following:
Calvero, Cue Act , Mats Eklöf Oktett, Magnus Nyström Band,
Christian Vuust Group, Orca, Tobias Sjögren, Northern Voices, Änglaspel, Mats Eriksson Trio, Kjell Jansson Quartet, Anders Hagberg Quartet, Lisbeth Diers and Bohuslän Big Band
 
Mats Äleklint – Trombonist, kompositör, arrangör.
Mats föddes 1979, och är uppvuxen i Borgholm på Öland, boendes i Stockholm sen år 2000. Han gick på Kungliga Musikhögskolan 2000-2005, därefter har han frilansat med hela världen som sitt arbetsfält. Det har blivit turnéer i bla. Norge, Kanada, Etiopien, Japan, Portugal, Tyskland, och många fler länder. Mats har spelat med många olika band, tex. Torbjörn Zetterberg & Den stora frågan, Alberto Pinton Quintet, Blacknuss, The Thing XXL, Per-Henrik Wallin, Angles 9, Je Suis!, PNL Large Unit, Lisa Ullén Quartet, YunKan10, Goran Kajfes Subtropic Arkestra, Fire Orchestra, Norrbotten Big Band, All Included, Trondheim Jazz Orchestra, Johan Lindström Septett mfl. Han driver även egna band, bla. Mats Äleklint Quartet, som gjorde en LP/CD 2014, och bandet Fish&Steel som släppte en skiva 2019. Som trombonist spelar Mats gärna musik som drar åt det friare hållet, men gör även utflykter i striktare ramar. Nominerades till jazzkatten för årets musiker både 2013 och 2017.
Bilden har Ziga Koritnik tagit.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Lindal, Lindal, Efstathiou Trio
Anna Lindal, violin, studied in Sweden and Switzerland. Lived and performed in Switzerland and France for many years, played in the string trio Trio des Lyres specialized in mixed programs with barock and classical music on original instruments as well as contemporary works. During this time the film “Livsstråk” was made which is a musical portrait of Anna Lindal.
From 1983 to 2001 concertmaster of the Royal Philharmonic Orchestra in Stockholm and from 2002 Professor of violin at the Royal college of Music in Stockholm.
Currently a freelance violinist. Engaged in artistic research on interpretation/improvisation and tradition/convention versus contemporary expressions.
Performs regularly as soloist, as chamber musician, in experimental theatre and in different groups for free improvisation. Collaborates with a large number of contemporary composers and has had many new compositions dedicated to her. Made several recordings, among others two solo records with works by John Cage and Christian Wolff together with related composers. Has also been performing instrumental Argentine Tango in the quintet Tango Libre for several years.
Eva Lindal violin, grew up in Stockholm, Sweden. She studied at the Royal College of Music in Stockholm (1973–76), with further studies in Switzerland and Banff (Canada). In 1998 she met and began studying improvisation with Connie Crothers and continued the association for almost a decade.
During 1986–2000 Eva was a member of the Swedish Radio Symphony Orchestra. Since then she has been a freelance musician, with a special focus on improvisation, and contemporary music, as well as the baroque era. Eva is a member of Katzen Kapell (“One of Sweden’s best bands”—Camilla Lundberg, Expressen), Rebaroque rebaroque.se and also the contemporary groups MA and KammarensembleN kammarensemblen.com.
She regularly performs in a trio with Bill Payne (clarinet) and Carol Liebowitz (piano), in a duo with Anna Lindal (violin), in the trio WE with Mattias Windemo (guitar), Jonny Axelsson (percussion), in the trio Filip Augustson/Viva Black: Filip Auguston (bass), Christopher Cantillo (drums) as well as collaborations with Connie Crothers (piano), Oskar Schönning, Barriärorkestern Stockholm, Cullberg Ballet, Ensemble Recherche (Freiburg), Bit 20 (Bergen), Sonanza, Karlsson Barock and Drottningholm Theatre.
 
Zoe Efstathiou piano, is a composer and pianist from Greece. She has been characterized by the German newspaper der Freitag as “a master of the prepared piano,” referring to her performance at A L’Arme Festival as “an improvisational masterpiece.” She composes music for piano, piano and electronics, electroacoustic music and installation works and has performed as an improviser in Scandinavia and Europe. Has released three albums under her label Alkekung Records, Starbrack (2018) and Alkekung (2019) with Egil Kalman and Kyaness (2021) with Oda Dyrnes. Her latest large scale composition Athroa that involves an improvisatory light installation has been presented at Nordic Music Days Festival, Onassis Cultural Center SGT Athens, Samtida Musik Stockholm.
“Without a doubt a stand-out player who has cultivated a truly personal and inimitable language of prepared piano techniques,” Tristan McCay on I CARE IF YOU LISTEN
.::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::..
INFO:
MESSENGER UTSKICK….och maillista:
Vi har startat en Messengergrupp som heter
BrÖtz This Week för att kunna skicka inbjudningar/påminnelser på ett smidigt sätt.
Hör av dig digitalt till info (at) brotznow.se så addar vi…
Vill du också/hellre vara med på en mailutskickslista så skriv till henrik (at) Wartel.se
FFFFKFB
Det finns numera också en FFFFK grupp på Facebook: FFFFKFB – Forum För Främjandet av den Fria Kulturen på FaceBook. Vi föreslår att fria kulturarbetare kommer fram till ett manifest ett, manuskript, en skrivelse, en text som innehåller ett förslag hur pengar för den fria kulturen ska hanteras. Tanken är att via denna grupp gör en gemensam formulering.
Gå gärna med i denna grupp!
:::::::::::::::::::::::::::
Brötz Inträde: 100 kr swisch eller cash
Öppnar: 19.00
Konsertstart: 19.30
Music lover records säljer grymma plattor
http://www.facebook.com/musicloversgProgrammet:
http://brotznow.se/#home
Tillgänglighet:
http://www.t-d.se/…/Konstepidemin/Konstepidemin-Attan/
Väl mött!
www.brotznow.se
https://www.facebook.com/BrÖtz-305847972764528