Vår 2020

BrÖtz no.792, 22/1 Augustsson Westlin Egberth + Johan Lindvall Trio

OBS! Read This!

För att se menyn med info, program, filmer osv måste du välja Desktop Version på mobil och surfplatta!

Cellphone and tablet users: You have to check Desktop Version to be able to see menu with info, program, film clips and more.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
For full view: Menu etc. please follow instructions!
SCROLL DOWN ! Check desktop version at the bottom!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Johan Lindvall trio

Johan Lindvall – piano / kompositioner

Adrian Myhr – bas

Andreas Winter – trummor 

Augustsson Westlin Egberth

Emma Augustsson – cello

Pelle Westlin – sax 

Dennis Egberth – trummor

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Augustsson Westlin Egberth

Trion varvar nu fri improvissationsmusik med egenskrivna stycken och fragment av Bachs verk.

Pelle Westlin är en saxofonist och klarinettist från Uppsala. När han inte pysslar med sin frijazzkvartett Westlin Tontin eller fri improvisationsmusik med olika projekt så ses han ofta med en kaffe och en tidning på något sömnigt café.

Emma Augustsson är en cellist och sångare från Hedared utanför Borås. Augustsson vrider ur de tvåstämmiga inventionerna som en disktrasa, för att sedan spela böljande fraser som hade fått självaste Pablo Casals att fälla en tår.

Dennis Egberth är en trummis och slagverkare från Motala. Egbert tar inte bara avstamp i Bachs koraler; Han stampar på dem, slänger dem som vantar och besudlar dem med en övertygelse som hade fått Leipzigborna att häpna. 

Pelle Westlin- saxofon, klarinett  

Emma Augustsson- cello

Dennis Egberth- trummor

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Johan Lindvall trio debuterar 13 september 2019 med albumet ”No City, No Tree, No lake” på Jazzland Recordings — en framåtblickande hyllning till jazzmusiken fylld av referenser och nick till bland andra Ahmad Jamal, Herbie Nichols och Blossom Dearie. ! ! Johan Lindvall trio drömmer om en jazzmusik som inte är som all annan jazzmusik, en jazzmusik som inkluderar utan att vara tråkig, som blickar framåt utan att ignorera något som varit. Det är drömmen där tradition och allt det andra möts på ett naturligt sätt, musik som handlar om samspel och om platt struktur utan att individens röst förkastas. Trion försöker hålla sig så öppen och ödmjuk till jazzbegreppet som möjligt och utan att försöka definiera nya sanningar om genrens uppkomst och beståndsdelar möts de i originalkompositioner signerade Lindvall. ! ! Johan Lindvall blev på Moldejazz i juli 2019 utsedd till Jazztstipendiat 2019/20. ”No City, No Tree, No Lake” är hans första album med musik för det klassiska pianotrio- formatet och här möts några de främsta unga musikerna baserade i Oslo. Adrian Myhr är aktiv i band som Oker, Simiskina (duo med Jonas Cambien) Torg och Bansal Band. Andreas Winther är aktiv i bland annat Kjetil Mulelid trio, Megalodon Collective och Listen to Girl. Johan Lindvall är känd från Torg, Delish och har gett ut musik under eget namn på tyska edition wandelweiser i tillägg till medverkan på Mette Henriettes debutalbum på ECM records 2015.! 

………………………………………………………………………..

INFO:

MESSENGER UTSKICK….och maillista:

Vi har startat en Messengergrupp som heter 

BrÖtz This Week för att kunna skicka inbjudningar/påminnelser på ett smidigt sätt.

Hör av dig digitalt till info (at) brotznow.se så addar vi…

Vill du också/hellre vara med på en mailutskickslista så skriv till henrik (at) Wartel.se 

FFFFKFB

Det finns numera också en FFFFK grupp på Facebook: FFFFKFB – Forum För Främjandet av den Fria Kulturen på FaceBook. Vi föreslår att fria kulturarbetare kommer fram till ett manifest ett, manuskript, en skrivelse, en text som innehåller ett förslag hur pengar för den fria kulturen ska hanteras. Tanken är att via denna grupp gör en gemensam formulering.

Gå gärna med i denna grupp!

:::::::::::::::::::::::::::
Brötz Inträde: 100 kr swisch eller cash
Öppnar: 20.00
Konsertstart: 20.30

Music lover records säljer grymma plattor
http://www.facebook.com/musicloversgbg

Vårprogrammet:
http://brotznow.se/#home

Tillgänglighet:
http://www.t-d.se/sv/TD2/Avtal/Goteborgs-stad/Konstepidemin/Konstepidemin-Attan/

Väl mött!
www.brotznow.se
https://www.facebook.com/BrÖtz-305847972764528