2018

7/11 BrÖtz no. 751 Lindha & Fabian Kallerdahl + JohnLarsHenrik och Linkan

OBS! Read This! För att se menyn med info, program, filmer osv måste du välja Desktop Version på mobil och surfplatta!

Cellphone and tablet users: You have to check Desktop Version to be able to see the menue with info, program, film clips etc.

—————————————————-

Duo, trio med gäst gästar BrÖtz denna vecka. Alla inblandade mycket aktiva för att skapa ett rikare kulturliv. Många grupper, skivbolag, jazzklubbar och mer därtill har de skapat….alltså förutom det viktigaste som vi blir bjudna på denna kväll från scen!


Lindha & Fabian Kallerdahl
Fabian Kallerdahl-pi
Lindha Kallerdahl-röst


JohnLarsHenrik och Linkan
Gunnar Lindgren-sax
John Holmström-pi
Lars Ekman-bas
Henrik Wartel-tr

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

JohnLarsHenrik och Linkan

Skaparen, innovatören, gurun, debattören, kåsören, improvisatören MAESTRON: Linkan-Gunnar Lindgren ärar BrÖtz med sin närvaro på BrÖtz som gäst i trion JohnLarsHenrik som också har många järn i elden vad det gäller att skapa en bättre värld. Musiken är frisk, stark, nyttig och helt fri från härdat fett och giftiga toxider! Välkomna!

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Lindha & Fabian Kallerdahl
I maj 2018 släpptes ”The Thrill Is Gone”. Våra tolkningar av några amerikanska örhängen sammanvävda av improvisationer.

Hyllad i OJ och DN.

Pressrelease för plattan:

HOOB Records presenterar: Lindha & Fabian Kallerdahl ”The Thrill Is Gone”

Lindha Kallerdahl har sedan tidigt 2000-tal varit en stark och säregen röst på den internationella improvisationsscenen. Hyllad för sina egna album och projekt samt sina samarbeten med bland andra Ikue Mori, Sonic Youth, Marina Abramovic och William Parker är hon en förebild för andra sångimprovisatörer och har vid sidan av konser ter även jobbat vid landets musikhögskolor och som gästlärare och föreläsare i olika sammanhang. Lindha har belönats med bland annat ”Jazz i Sverige-priset”, varit hedersgäst vid Umeå Jazzfestival samt mottagit ”Jazz-kannan”. Fabian Kallerdahl är kanske mest känd för sitt arbete med gruppen MUSICMUSICMUSIC som tagit honom runt jorden via 8 fullängdsalbum och otaliga konser ter. Han är flitigt anlitad och hyllad för sitt energirika och finurliga pianospel i mängder av sammanhang. T.ex med The Splendor, Lisa Björänge Quintet, Anna Lundqvist Quintet, Le Système, Enok, Hanna Elmqvist för att nämna några. Även Fabian har mottagit Jazz i Sverige-utmärkelsen. Vid sidan av sitt pianospel skriver han musik för teater och film.

Den 18 maj släpps ” The Thrill Is Gone”, en duoplatta med Lindha Kal – lerdahl, röst och Fabian Kallerdahl, piano. Musiken är fria tolkningar av några klassiker ur den amerikanska populärmusikrepertoaren. T.ex Ellington och Sondheim. D essa vävs samman av fria improvisationer. Lindha och Fabian har spelat till – sammans i 17 år och känner varandra utan och innan. D e tar sig an musiken helt utan förutbestämda idéer. På skivan medverkar Josef Kallerdahl, bas och Emil Strandberg, trumpet som gäster på ett par spår.

Titel: ”The Thrill Is Gone Artist: Lindha & Fabian Kallerdahl Release: 2018-05-18 Skivnummer: HOOBCD072 Kontakt: info@hoob.net www.hoobrecords.com

Mer fakta: Skivan är inspelad i Spinroad Studios, ett gammalt nedlagt spinneri i Lindome, en fin höstdag förra året. En gammal västtysk eko-maskin deltog även under inspelningarna. Kom och gick som en tredje bandmedlem.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

INFO:

MESSENGER UTSKICK….och maillista:

Jag har startat en Messengergrupp som heter

BrÖtz This Week för att kunna skicka inbjudningar/påminnelser på ett smidigt sätt.

Hör av er digitalt till info@brotznow.se så addar jag…

Vill du också/hellre vara med på en mailutskickslista så skriv till henrik@wartel.se

FFFFKFB

Det finns numera också en FFFFK grupp på Facebook: FFFFKFB – Forum För Främjandet av den Fria Kulturen på FaceBook. Jag föreslår att fria kulturarbetare kommer fram till ett manifest ett, manuskript, en skrivelse, en text som innehåller ett förslag hur pengar för den fria kulturen ska hanteras. Tanken är att via denna grupp gör en gemensam formulering.

Gå gärna med i denna grupp!

:::::::::::::::::::::::::::

Brötz Inträde: 100 kr swisch eller cash
Öppnar: 20.00
Konsertstart: 20.30

Music lover records säljer grymma plattor
http://www.facebook.com/musicloversgbg

Vårprogrammet:
http://brotznow.se/#home

Tillgänglighet:
http://www.t-d.se/sv/TD2/Avtal/Goteborgs-stad/Konstepidemin/Konstepidemin-Attan/

Väl mött!
www.brotznow.se
https://www.facebook.com/BrÖtz-305847972764528