2018

31/10 BrÖtz no.750 Here´s To Us! + Flux

OBS! Read This!

För att se menyn med info, program, filmer osv måste du välja Desktop Version på mobil och surfplatta!

Cellphone and tablet users: You have to check Desktop Version to be able to see the menue with info, program, film clips etc.

—————————————————-

Två grupper, två skivsläpp, två set, en scen, en kväll, en fantastisk publik och ett jävla drag! Välkomna!!

Here’s To Us!

Lisen Rylander Löve: sax
Nils Berg: basklarinett
Susana Santos Silva: trumpet
Josef Kallerdahl: bas


Flux

Mattias Windemo – gitarr
Jon Fält – trummor
Pär Ola Landin – kontrabas

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ny kvartett från Stockholm, Göteborg och Porto. Skivrelease för debutalbumet Animals, Wild and Tame ikväll!


Here’s To Us!

Bandnamnet Here’s To Us! är en optimistisk hyllning till det gemensamma och kollektiva i en värld av ensamma öar och stigande vattenlinjer. Djur, Wilda och Tama, som är namnet på skivan, är också namnet på ett av kapitlen i Invandrarnas lärobok i engelska språket som de sitter och tragglar på ångbåten på sin till synes oändliga resa genom USA mot sitt nya hem. Varje kapitel i boken har givits en egen komposition. Själsförmögenheterna, Metaller och Stenar, Menniskan och Tiden m fl. En lek med tanken på musiken som språk och behovet av en parlör för en ny kontinent av ljud.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Flux består av Mattias Windemo på gitarr, Jon Fält trummor samt Pär-Ola Landin kontrabas. Gruppen har funnits sedan 2002 och har gjort sig känd för sitt personliga gruppsound och kärnfulla samspel. Gruppens musik är baserad på Mattias Windemos kompositioner och mixar modern jazz/rock med fri improvisation. Gruppen är just nu aktuell med sitt andra album KULT som är uppföljaren till det omtalade albumet Luminus som släpptes 2005. Med sin spännande kombination av nydanande och nytänkande och med de musikaliska rötterna samtidigt stadigt förankrade i traditionen har Mattias Windemo gjort sig känd som en av våra främsta gitarrister. Mattias Windemo har samarbetat med musiker som Lindha Kallerdal, Joakim Milder, Gösta Rundqvist, Karin Krogh, Mats Öberg, Raymond Strid, Rigmor Gutafsson m.fl. Jon Fält är en av Sveriges mest efterfrågade jazzmusiker och hans lyhörda och vitala spel har blivit en rytminjektion i de mest mångskiftande sammanhang, han samarbetar med musiker såsom Bobo Stenson, Tomasz Stanko, Fredrik Ljungqvist m.fl. Pär-Ola Landin är en av de mest uppskattade och personliga basisterna vi har i landet. Genom åren har han turnerat och spelat in skivor med musiker som Rigmor Gustavsson, Fredrik Ljungkvist, Tim Hagans, Jonas Östholm, Nino Ramsby, Lina Nyberg, Karl-Martin Almqvist, Lena Willemark, Emil Strandberg, för att nämna några.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

INFO:


MESSENGER UTSKICK….och maillista:
Jag har startat en Messengergrupp som heter BrÖtz This Week för att kunna skicka inbjudningar/påminnelser på ett smidigt sätt.Hör av er digitalt till info@brotznow.se så addar jag…Vill du också/hellre vara med på en mailutskickslista så skriv till henrik@wartel.se

FFFFKFB
Det finns numera också en FFFFK grupp på Facebook: FFFFKFB – Forum För Främjandet av den Fria Kulturen på FaceBook. Jag föreslår att fria kulturarbetare kommer fram till ett manifest ett, manuskript, en skrivelse, en text som innehåller ett förslag hur pengar för den fria kulturen ska hanteras. Tanken är att via denna grupp gör en gemensam formulering.

Gå gärna med i denna grupp!

::::::::::::::::::::::::::::

Brötz Inträde: 100 kr swisch eller cash
Öppnar: 20.00
Konsertstart: 20.30

Music lover records säljer grymma plattor
http://www.facebook.com/musicloversgbg

Vårprogrammet:
http://brotznow.se/#home

Tillgänglighet:
http://www.t-d.se/sv/TD2/Avtal/Goteborgs-stad/Konstepidemin/Konstepidemin-Attan/

Väl mött!
www.brotznow.se
https://www.facebook.com/BrÖtz-305847972764528