2018

10/10 BrÖtz no.747 Bergstrøm/Åsling Sellius + Seul Adore

Denna vecka har vi en relativt nyisatt programpunkt ,vilket väl egentligen alla är i ett större perspektiv och i ett längre tidsspann?… Apropås större perspektiv och tid: Kom gärna till BrÖtz även på torsdag kväll då FFFFK-bjuder upp till jam. Att ge sig tid att pröva på fri-improvisation själv öppnar säkert upp för en djupare förståelse av denna konst och så är det ju spannande!

MESSENGER UTSKICK….och maillista: Vi har startat en Messengergrupp som heter BrÖtz This Week för att kunna skicka inbjudningar/påminnelser på ett smidigt sätt. Hör av er digitalt till info@brotznow.se så addar jag…
Vill du också/hellre vara med på en mailutskickslista så skriv till henrik@wartel.se

FFFFKFB
Det finns numera också en FFFFK grupp på Facebook: FFFFKFB – Forum För Främjandet av den Fria Kulturen på FaceBook. Jag föreslår att fria kulturarbetare kommer fram till ett manifest ett, manuskript, en skrivelse, en text som innehåller ett förslag hur pengar för den fria kulturen ska hanteras. Tanken är att via denna grupp gör en gemensam formulering.

Gå gärna med i denna grupp!

11/10 FFFFK-Forum För Främjandet av den Fria Kulturen + Jam no.24se info längst ner!

KVÄLLENS AKTER:

Bergstrøm/Åsling Sellius
Ferdinand Bergstrøm-git
Adrian Åsling Sellius-sax

Seul Adore
Joakim Rainer Petersen – piano
Alf Høines – bas
Georgia Wartel Collins – bas
Wilhelm Westerman – trommer

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Bergstrøm/Åsling Sellius
Ur höstens mörka timmar har denna tämligen nya skandinaviska samarbete uppstått. De två musikerna utforskar improvisationens värld med utgångspunkt i ett aktivt lyssnande och samspel. Ferdinand Bergström kommer ursprungligen från Oslo och har det senaste året varit i Göteborg som utbytesstudent från den norska västkustens djupa fjordar och höga fjäll. Adrian Åsling Sellius är en lokal göteborgare som sysslar med okonventionellt saxofonspel och tar sin utbildning på den fria kandidatsutbildningen i sin hemstad. Ferdinand Bergström – gitarr Adrian Åsling Sellius – saxofon

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Seul Adore
består av bare kjærlighet og fire unge jazzmusikere fra Norge og Sverige som bor i Trondheim. Bandet har en kollektiv intensjon om å behandle fri improvisasjon som et musikalsk verktøy heller enn en sjanger, og trekker både historiske tråder og utforsker nye uttrykksmåter i en original besetning, og de er virkelig ikke redde for å åpne enhver kjellerdør for å finne det de leter etter i musikken. Enheten spiller låter som ikke nødvendigvis trengs å spilles fra A til Å og eksperimenterer med parametre og former i improvisasjon og komposisjon. Dette er et spennende band med en synergisk energi som har ørene åpne og blikket rettet forut!”

::::::::::::::::::::::::::::

FFFFK – Forum För Främjandet av den Fria Kulturen, bjuder åter igen upp till jam och häng. Kom och träffa folk, spåna fram nya projekt, dansa till livemusiken, lyssna och trivs!

Alla är välkomna
Gamla som unga
Erfarna som nybörjare
Alla konstformer.

Du skriver ditt namn på en lapp, lägger i en skål och lottas in i en duo eller trio.
Denna lilla konstellation framför en kort improvisation ihop, sedan dras nya namn.
När skålen är tömd på namn börjar nästa omgång, och vi fortsätter så länge vi orkar.

kl.20 inträde 40. Kr
kommande FFFFK 15/11, 13/12
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Brötz Inträde: 100 kr swisch eller cash
Öppnar: 20.00
Konsertstart: 20.30

Music lover records säljer grymma plattor
http://www.facebook.com/musicloversgbg

Vårprogrammet:
http://brotznow.se/#home

Tillgänglighet:
http://www.t-d.se/sv/TD2/Avtal/Goteborgs-stad/Konstepidemin/Konstepidemin-Attan/

Väl mött!
www.brotznow.se
https://www.facebook.com/BrÖtz-305847972764528