2017

4/10 BrÖtz no.710 Hurrakel+Forsséns trio

Hurrakel spektakel och kusin vitamin! Stefan Forssén har bl.a. på sin långa meritlista, meriten tonsättningar av Lennart Hellsings poesi. Här hör vi honom i fri flykt med sin eminenta trio! En rejäl vitaminkick!

Spektakel utlovar Hurrakel denna kväll förstärkt med performancekonst. Här gäller det att hålla i hatten och öronen så de inte blåser av. Hjärtligt välkomna till denna exklusiva upplaga av BrÖtz. Glöm inte att komma i tid då konserterna börjar 20.30 skarpt!!

Extremt högkvalitativ och inspirerande musik utlovas i en trivsam och avslappnad miljö!

Hurrakel

Nils Berg-Sax, Klarinett
Anna Lund-Trummor, komposition
John Holmström-Piano
Ville Bromander-Bas
Nils Forsén – performance
Vera Westberg-performance


Forsséns trio

Stefan Forssén – pi
Thomas Markusson – bas
David Sundby – tr

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Hurrakel

Ett spektakel – poetiskt, pampigt, lekfullt och vackert Hurrakels skiva ute den 17 mars på HOOB records ”Allt började då vintern aldrig ville bli vår, år 2014. Ingen sol i sinne, fylld av ungdomens tvivel, fruktan och oro för framtiden, trevade jag efter ett nytt ord i min tillvaro, ett positivt kraftuttryck som kunde leda mig fram till bättre tider och samtidigt ge trygghet och hopp om en ljusnande framtid till andra lika förvirrade själar därute. Bokstäver började hopa sig och skapa rytmer, dagdrömmar blev till toner, ord parades ihop, Hurra, Mirakel, Orakel, Spektakel = HURRAKEL!” Det är bara en tidsfråga innan det nya kraftuttrycket Hurrakel gör debut i Svenska Akademins ordbok, och bandet Hurrakel har redan börjat göra avtryck i den svenska jazzvärlden. Bandledaren och kompositören Anna Lund har sedan några år tillbaka varit med och format den nya jazzen, både i Sverige och internationellt med band som Anna Högberg Attack och Marilyn Mazur’s Shamania. Med sig har hon Nils Berg, saxofonisten bakom succébanden The Stoner och Nils Berg Cinemascope. Stjärnan från Mölndal, John Holmström (Dark Horse) spelar piano, och magnifika Vilhelm Bromander (Music is the weapon) spelar bas. Så debuterar hon nu med eget låtmaterial och när Anna Lund själv får välja, blir det låtar som inspirerats av dagdrömmar, dansbandsmusik, vuxna människor som får nya kompisar, ensamma och mobbade månar i rymden, och så den där känslan som kallas magkänsla. Hurrakel planerar att vänligt, vackert och underhållande göra revolution på de svenska jazzscenerna. Releasekonserterna är paketerade i det uppfriskande performanceformatet ”Hurrakel – the Show!”. I föreställningen kommer bandet att samarbeta med två scenkonstnärer, Vera Westberg och Nils Forsén. Anna Lund är regissör, manusförfattare och kompositör. Samt spelar den drottninglika, grandiosa, maffiga, mustiga och storslagna trumspelande karaktären Alfa-Ankan. Återuppståndelse och död, nyskriven jazzmusik, den sista måltiden. En form av jazzkonsert du garanterat varken hört eller sett förut. Det stjärnspäckade, rymdinspirerade skivomslaget är gjort av konstnären Jenny Svenberg Bunnel. Skivan släpps som cd, på en guldglittrande limiterad vinyl och digitalt. Foto: Jenny Franzén

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Forsséns trio

2016 kunde pianisten Forssén fira jubileum: det var då 40 år sen han startade en jazztrio som fick namnet Änglaspel. Jazz har hela tiden varit det bärande elementet i hans musicerande, men han rör sig fritt mellan många genrer. I många år har Forssén samarbetat med Göteborgs kammarkör, och 8 april i år kunde vi höra kammarkören uruppföra några arrangemang av Stefan i Göteborgs domkyrka. Körsångare landet runt hittar såväl enkla melodier som rejäla utmaningar bland hans verk.

Forssén arbetar också fortlöpande med barnkörer. Han är en varm vän av Lennart Hellsings diktkonst och har tonsatt ett stort antal av hans verser. Många av dem finns samlade på skiva och i bokform under titeln Tusen-och-en-natt-visor.

I själ och hjärta är Forssén romantiker och hans musikaliska uttryck spänner mellan dramatiska utspel och spröd skönhet. När han inte spelar eller komponerar kan man hitta honom med näsan över ett schackproblem eller möjligen i färd med att försöka lösa nåt matematiskt mysterium.

Stefan Forssén låter sig inte placeras i en fälla. Han är jazzmusiker, en visans förnyare och inte minst mästare till en ny, känsligt och effektfullt tonmålande körrepertoar, däribland klassikern ‘Vattenkanon’.”

Se mer om Stefan Forssén: http://www.stefanforssen.com/

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Inträde: 80kr swisch eller cash
Öppnar: 20.00
Konsertstart: 20.30

Music lover records säljer grymma plattor
http://www.facebook.com/musicloversgbg

Höstprogrammet:
http://brotznow.se/#home

Tillgänglighet:
http://www.t-d.se/sv/TD2/Avtal/Goteborgs-stad/Konstepidemin/Konstepidemin-Attan/

Väl mött!
www.brotznow.se
https://www.facebook.com/BrÖtz-305847972764528