2017

6/9 BrÖtz no.706 Nästesjö/Than Thúy + Galleri Bleu

Hösten är änligen här!
På med mössa och vantar och bege dig till BrÖtz höstpremiär 2017!
Programmet är späckat, släppt och fullt. Kolla i kategorier här på vår på bloggsida!
FFFFK-kommer att fortsätta att bjuda till jam en gång i månaden med hopp om att rörelsen väcks till liv och växer till en stark företrädare för vårt något eftersatta fria kulturliv. Ta modet till dig att stå upp för egen sak!…. eller nåt….
Börja med att inställa dig till denna fantastiska konsert på ONSDAG den 6:e!!!

Extremt högkvalitativ och inspirerande musik utlovas i en trivsam och avslappnad miljö!


Johannes Nästesjö / Nguyen Than Thủy
Johannes Nästesjö – bas
Nguyen Than Thủy – dan tranh (vietnamesisk cittra)

Galleri Bleu – Något för hela familjen
Isak Hedtjärn-klarinett/saxofon
Vilhelm Bromander-bas
Christopher Cantillo -trummor

::::::::::::::::::::::::::::::::::

Nguyễn Thanh Thủy & Johannes Nästesjö duo

De bägge musikerna träffades för första gången för mer än tio år sedan då Thủy gästade Musikhögskolan i Malmö som gästlärare i đàn tranh och Johannes tillfälligt (och mindre lyckat) tog lektioner för Thủy. Johannes gjorde senare en omvänd resa till musikkonservatoriet i Hanoi. På den tiden spelade Thủy mest traditionell Vietnamesisk musik och Johannes olika typer av Jazz. När de senare åter träffades i Malmö hade de hittat nya gemensam länkar inom modern konstmusik och improviserad musik. De bildade denna säregna duo och deras musik har sedan hyllats och beskrivits som virtuos i det tysta.

https://www.youtube.com/watch?v=2vzhLdp_NMY

Nguyễn Thanh Thủy är en Vietnam’s ledande utövare av đàn tranh (Vietnamesisk cittra). Hon arbetar både inom ramen för traditionell Vietnamesisk samt experimentell musik. Hon växte upp i en teaterfamilj och började att spela traditionell vietnamesisk musik redan under under sina tidiga uppväxtår i huvudstaden Hà Nội. Hon studerade vid Hanoi´s Musikkonservatorium och tog examen år 1998. Hon har turnerat i Asien, Europa och i USA och vunnit flera utmärkelser och stipendier. Hon har spelat in ett flertal skivor både inom den traditionella genren samt inom modern konstmusik och improviserad musik. Thủy är sedan några år tillbaka bosatt i Malmö där hon doktorerar vid Musikhögskolan i Malmö.

Johannes Nästesjö är utbildad vid musikhögskolan i Malmö. Han är aktiv inom scenerna för modern jazz, Impro och nutida klassisk musik som kontrabasist och pedagog. Han har under de senaste åren turnerat flitigt inom Europa samt även i Brasilien, Vietnam, Gambia, Mali och USA. Han har spelat med bland andra Tom Chant, Agustí Fernández, Joe Morris, Ramon Lopez, Håkon Berre, Lotte Anker, Sture Ericson, Kresten Osgood, Ståle Liavik, Ramon Prats, Martin Küchen, Peter Nilsson, Irene Aranda, Fred Lonberg Holm & Vasco Trilla. Och han har spelat nutida verk av bland andra Henrik Denerin & Stefan Pöntinen.

Som solist har han gett konserter i New York, Paris, Madrid, Barcelona, Köpenhamn & Malmö.

Galleri Bleu är en klassisk klarinett-trio a lá Henry Grimes trio – med lika delar Kjell Höglund, Albert Ayler, Die Enttäuschung och europeisk improvisationsmusik.

Trion försöker spela en nedgrävd låtskatt, men det är svårt att få upp kistan utan att ha vare sig nycklar eller kofot. De skrapar med fingrarna och försöker på alla sätt komma in, lyckas ibland, gnetar, förstår, missförstår, tolkar och omtolkar innehållet om vartannat. Resultatet blir en synnerligen härlig, rivig och uppfriskande cocktail.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Inträde: 80kr swisch eller cash
Öppnar: 20.00
Konsertstart: 20.30

Music lover records säljer grymma plattor
http://www.facebook.com/musicloversgbg

Höstprogrammet:
http://brotznow.se/#home

Tillgänglighet:
www.t-d.se/sv/TD2/Sokresultat/?q=konstepidemin+ått

Väl mött!
www.brotznow.se
https://www.facebook.com/BrÖtz-305847972764528