2016

BrÖtz no.669 25/5 & JAM 26/5

Näst sista Brötz denna vår!!
Obligatorisk närvaro!

Vårens sista BrÖtz-jam torsdag 26/5!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

O’-JaNà
Alessandra Bossa – piano, elektronik
Ludovica Manzo – röst, live-sampler

O’-JaNà is a duo that brings together singer Ludovica Manzo and pianist Alessandra Bossa, two musicians and improvisers with different backgrounds. The combination of these two artists, each charged with spontaneity, curiosity and audacity, is exciting and electric and the result of it is a music that moves in several directions such as ambient, ethnic, free-improvisation and electronic.
The main characteristic of the duo is to expand boundaries in exploring and experimenting in the field of song composition and free improvisation, working on their own original material or sometimes on pre-existing songs as well. Compositions are characterized by smooth and liquid soundscapes with melodies lying on a mix of prepared piano and electronic sounds while their lyrics are, by turns, funny or poignant or thought-provoking.
Although they are always looking for the clear structure and the “song” form, O’-Janà’s concerts have a strong free improvisational component where sounds can sometimes evolve into distorted beats and jagged lines.

MILE
Mårten Magnefors – trummor
Isak Hedtjärn – klarinett
Lisen Rylander Löwe – saxofon
Egil Kalman – bas

En höjdarkvartett baserad i Göteborg. Mårten Magnefors är en av Göteborgs starkast slående och kanske världens snällaste slagverkare, som du bland annat finner i supertrion Doglife. Lisen Rylander är det mest välkända namnet i kvartetten. I grupperna Midaircondo, The Splendor och många andra sammanhang hörs hennes kraftfulla toner som tar sig rakt in i hjärtat. Egil är basisten som syns överallt i hela norden tillsammans med nästan alla band, och det är inte för intet – En superschysst människa och övermänsklig basist. Isak Hedtjärn är Brötz yngste son som med sin metallklarinett ständigt hörs i nya konstellationer, t ex skivaktuella Festen som hördes på förra Brötz. Tillsammans skapar de en musik fylld av energi, med stor lyhördhet.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Music lover records säljer grymma plattor
http://www.facebook.com/musicloversgbg

Inträde: 80kr
Tid: 20.00
Cash is king!
(1a konserten börjar 20.30)

Väl mött!

www.brotznow.se

Vårprogrammet:
http://www.brotznow.se/#post286

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::

TORSDAG 26/5:

FRIIMPROJAM-FRIIMPROJAM-FREEIMPROJAM-FRIIMPROJAM

Kom med ditt instrument eller med allt vad du är, skriv ditt namn på en lapp som du lägger i en skål. Därefter lottas du in i en improviserad duo eller trio.

På dagordningen står också information om den kommande satsningen:
FFFFK (Forum För Främjandet av den Fria Kulturen)
Syftet med FFFFK kommer vara att samla fria kulturarbetare runt gemensamma projekt och lösningar för att förbättra villkoren för artister. Alla kulturtutövare och intresserade är välkomna!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

40kr inträde (kontant)

kl. 20.00

Väl mött!

www.brotznow.se