2016

BrÖtz no.668 18/5

Ännu en Brötzkväll som kommer att gå till historien!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Schlippenbach/Narvesen duo
Dag-Magnus Narvesen – trummor
Alexander von Schlippenbach – piano

Alexander von Schlippenbach är i stan! En sann legend inom den europeiska friimproviserade musiken. Blott 28 år startade han den legendariska friimpro orkestern Globe Unity Orchestra som i år har 50-årsjubileum. Annars har han turnérat frekvent med sin egna Schlippenbach trio med Evan Parker och Paul Lovens.
Genom åren har det blivit åtskilliga turnéer i Europa, Asien och Australien. 1999 började han uppföra och göra radioinspelningar av Thelonius Monks samtliga verk i gruppen Monk’s Casino. Hans inspelningar kan hittas på skivbolagen MPS, CBS, FMP, ECM, ENJA och DISK UNION.
Dag-Magnus Narvesen mötte Schlippenbach 2010 och började ett duosamarbete 2014. Han kommer från jazzutbildningar i Stavanger och Trondheim och har ett omfattande internationellt samarbete med dagens improvisationsmusiker genom ett stort antal pågående projekt med dessa.


Festen – Skivrelease
Isak Hedtjärn – klarinett
Lisa Ullén – piano
Elsa Bergman – bas
Erik Carlsson – trummor

Festen är här för att stanna!
Med en energi och leklust som sällan skådat spelar Festen en rå akustisk musik med stor spontanitet. Debutskivan “Festen” spelades in förra sommaren i Atlantis Studio och beskrivs av Orkesterjournalen som “något av ett under av energisk och mångfacetterad frijazz”. Ett band och en skiva ni inte får missa!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Music lover records säljer grymma plattor
http://www.facebook.com/musicloversgbg

Inträde: 80kr
Tid: 20.00
Cash is king!
(1a konserten börjar 20.30)

Väl mött!

www.brotznow.se

Vårprogrammet:
http://www.brotznow.se/#post286

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::