Höst 2024

BrÖtz no. 904 18/9 19:30
Butcher Liavik Solberg duo + Sandell Nästesjö duo

                                                 :::: Musikstuderanden Gratis! ::::

Sandell Nästesjö duo

Sten Sandell – piano
Johannes Nästesjö – kontrabas

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Sandell Nästesjö duo
Improviserad/realtidskomponerad musik i den samtida Europeiska andan. Byggd på konversationer snarare än monologer. Musikaliskt, stundtals luftigt och med gott om utrymme för de bägge musikerna att frasera fritt, men ändock tillsammans. Stundtals intensivt, ytterst rytmiskt komplext och kompakt, med musik som plöjer fram musikalisk fåror, utan att för den sakens skull köra över helheten. Men hela tiden redo för rytmiska, dynamiska, tonala och spektrala ögonblicksförändringar.
Studioinspelning: https://konvojrecords.bandcamp.com/album/duo-akt-i-vii
liveinspelning: https://stensandell.bandcamp.com/album/n-stesj-sandell-duo-230204
youtube: https://youtu.be/ejnvKtpNd6Y?si=9UzaC4pFYYk9uQDe&t=1143

Butcher Liavik Solberg duo

John Butcher – saxofoner
Ståle Liavik Solberg – slagverk

::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Butcher Liavik Solberg duo
Siden 2015 har John Butcher (UK) og Ståle Liavik Solberg (N) jobbet iherdig med å finne ut hvordan saksofoner og slagverk kan høres ut, utfordre og utfylle hverandre i duoformatet innenfor en friimprovisert setting. Med et stort arsenal av både konvensjonelle og eksperimentelle teknikker beveger de seg gjennom musikalske narrativ som gjør bruk av raske skifter og store kontraster, men samtidig finner plass til lengre strekk hvor instrumentenes lyder glir over i hverandre og et ensrettet uttrykk.

Ved siden av å spille duo har de jobbet i trio med en rekke forskjellige triopartnere, blant annet Kaja Draksler, Agnes Hvizdalek, Barre Phillips og Pat Thomas. De har også en kvartett med Sophie Agnel og Pascal Niggenkamper.

«Butcher har et helt dyrerike i saksofonene. Snerten i anslaget deler han med Liavik Solberg som også bedriver lydproduksjon av kreativt merke. De to speiler hverandre og fyller musikken med mening gjennom skarp kommunikasjon. Et pinefullt uttrykk fra Butcher får myk mottakelse av Liavik Solbergs dovne cymbaler. En rislende strøm fra perkusjonisten møtes av sig i saksofonen. Så kan man spørre om de to sier noe nytt! Svaret er ja, hele tiden»

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
INFO:
MESSENGER UTSKICK….och maillista:
Vi har en Messengergrupp som heter
“BrÖtz This Week” för att kunna skicka inbjudningar/påminnelser på ett smidigt sätt.
Hör av dig digitalt till info (at) brotznow.se så addar vi…
Vill du också/hellre vara med på en mailutskickslista så skriv till henrik (at) Wartel.se

Det finns en sovande FFFFK- grupp på Facebook som tyvärr blir alltmer aktuell då budgetar skärs ner kors och tvärs av våra fina ledare:
FFFFKFB – Forum För Främjandet av den Fria Kulturen på FaceBook. Vi föreslår att fria kulturarbetare kommer fram till ett manifest ett, manuskript, en skrivelse, en text som innehåller ett förslag hur pengar för den fria kulturen ska hanteras. Tanken är att via denna grupp gör en gemensam formulering.
Gå gärna med i denna grupp!
:::::::::::::::::::::::::::
Brötz Inträde: 100 kr swish eller cash
Öppnar: 19.30

Gästande musiker säljer ofta LP och CD.
Permanenta musiker som driver BrÖtz har även de CD´s till salu. Mycket bra musik att roa sig med under tiden för den långa väntan till nästkommande veckas BrÖtz.
Köpglädjen är den sannaste glädjen!
Stöd gärna musikerna!
http://www.facebook.com/musicloversgProgrammet:
http://brotznow.se/#home
Tillgänglighet:
http://www.t-d.se/…/Konstepidemin/Konstepidemin-Attan/
Väl mött!
www.brotznow.se
https://www.facebook.com/BrÖtz-305847972764528