Vår 2024

BrÖtz no. 901 22/5 19:30
Borges/Rainer/Dunston
+
Rapid Light

:::: Musikstuderanden Gratis! ::::

Borges/Rainer/Dunston

Sofia Borges trummor- elektronik

Joakim Rainer Petersen – piano elektronik

Nick Dunston – bas elektronik

:::::::::::::::::::::::
Bassist, og komponist Nick Dunston gav ut trio-plata si “Spider Season” i fjor med Kalia Vandever på trombone og DoYeon Kim på gayageum, som har fått strålende tilbakemeldinger av musikkmagasiner i Europa og USA. Nick Dunston, som opprinnelig er fra New York og har bodd der inntil han flyttet til Berlin for 3 år siden, blir omtalt av the New York Times som “en uerstattelig del av the New York avangard”, og spiller blant annet i Mary Halvorsens nye band “Amaryllis”, Dave Douglas Quintet, og har jobbet jevnlig med musikere som Anna Webber, Ingrid Laubrock, Vijay Iyer, Tyshawn Sorey og Marc Ribot.

Sofia Borges, opprinnelig portugisisk, jobber med trommesett, elektronikk, orkester-perkusjon og objekter. Hun har vært en del av Berlin-miljøet i 8 år, både inne musikk og scenekunst! Hun jobber jevnlig med musikere som Axel Dörner, Ignaz Shick, Achim Kaufmann, Michael Thieke, Chris Pitsiokos og har en spektakulært og hyper-instrumentalistisk solo-prosjekt der hun blant annet jobber med oppmikkede glassflater gjennom prosessorer. Hun ga ut solo-plata “Trips and Findings” i fjor.

Joakim Rainer har de siste årene vært mulig å se på jazzklubber og festivaler i Norge og Europa som en uredd musiker og komponist. Den nå Berlin-baserte pianisten har det siste året fått mye oppmerksomhet sammen med sin egen trio for sitt debutalbum “Light.Sentence” som har høstet mange sterke anmeldelser og blitt omtalt som “…noe av det mest spennende og tidløse som har blitt skap i dette formatet her tillands på lang tid.» (Nettavisen). Den samme trioen ble kåret til årets unge jazzmusikere på Moldejazz i fjor. Han har også samarbeidet med musikere og band som Trondheim Jazzorkester, Ingebrigt Håker Flatens Exit (KNARR), ASQ, Michael Attias, Tobias Delius, Heida Mobeck, Nick Dunston, Camila Nebbia, Joe Williamson, Ståle Liavik Solberg, Klaus Holm, Signe Emmeluth, Hans Hulbækmo og Bjørn Marius Hegge.

Rapid Light

Lauritz Heitmann Skeidsvoll – saxofoner og komposisjon

Isach Skeidsvoll – piano

Georgia Wartel Collins – bass

Rino Sivathas – trommer

:::::::::::::::::::::::::::::::::

Rapid Light ble etablert våren 2023 og spiller originale komposisjoner i et fritt og energisk landskap, hvor store og åpne klanger møter sterke, komponerte melodier. Komposisjonene er skrevet med en visjon om å bygge seg et musikalsk fristed, der musikken kan repeteres og videreutvikles ut i det uendelige, og hvor hver enkelt musiker har friheten til å påvirke materialet gjennom ulike innfallsvinkler.

Med fire kreative og sterke musikalske personligheter er Rapid Light en kvartett som oser av energi, kreativitet og råskap.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

INFO:

MESSENGER UTSKICK….och maillista:

Vi har en Messengergrupp som heter

“BrÖtz This Week” för att kunna skicka inbjudningar/påminnelser på ett smidigt sätt.

Hör av dig digitalt till info (at) brotznow.se så addar vi…

Vill du också/hellre vara med på en mailutskickslista så skriv till henrik (at) Wartel.se

Det finns en sovande FFFFK- grupp på Facebook som tyvärr blir alltmer aktuell då budgetar skärs ner kors och tvärs av våra fina ledare:

FFFFKFB – Forum För Främjandet av den Fria Kulturen på FaceBook. Vi föreslår att fria kulturarbetare kommer fram till ett manifest ett, manuskript, en skrivelse, en text som innehåller ett förslag hur pengar för den fria kulturen ska hanteras. Tanken är att via denna grupp gör en gemensam formulering.

Gå gärna med i denna grupp!

:::::::::::::::::::::::::::

Brötz Inträde: 100 kr swish eller cash

Öppnar: 19.30

Gästande musiker säljer ofta LP och CD.

Permanenta musiker som driver BrÖtz har även de CD´s till salu. Mycket bra musik att roa sig med under tiden för den långa väntan till nästkommande veckas BrÖtz.

Köpglädjen är den sannaste glädjen!

Stöd gärna musikerna!

http://www.facebook.com/musicloversgProgrammet:

http://brotznow.se/#home

Tillgänglighet:

http://www.t-d.se/…/Konstepidemin/Konstepidemin-Attan/

Väl mött!

www.brotznow.se

https://www.facebook.com/BrÖtz-305847972764528