vår 2023

BrÖtz no. 859 1/2 19:30
Simon Berggren Trio + Thomas Jäderlund Amazing Trio “Plays Jazz”

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
                        OBS! NY ÖPPNINGS TID! 19:30 OBS! DOORS OPEN 7:30 PM
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Simon Berggren Trio

Simon Berggren-pi
Arvid Jullander-Bas
Sebastian Ågren-trummor
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Simon Berggren Trio
Simon Berggren är en Svensk pianist och kompositör som hämtar mycket av sitt harmoniska material från den klassiaka/romantiska musiken. Melodierna har ofta en enkel och sångbar uppbyggnad, och ges liv av den underliggande harmonikens utveckling. Simon Berggren Trio har funnits i olika konstellationer sedan 2006, och ikväll hörs Simon, Arvid Jullander på Bas och Sebastian Ågren på trummor.

Thomas Jäderlund Amazing Trio “Plays Jazz”

Thomas Jäderlund – saxofoner
Peter Janson – kontrabas
Göran Kroon – trummor
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Thomas Jäderlund Amazing Trio “Plays Jazz”
Känslor har alltid fascinerat människan, och lusten att leka med- och översätta andras uttryck ligger ofta i konstnärens natur. Thomas Jäderlunds trio är inget undantag. Här finns kärlek, här finns glädje, här finns medkänsla. Sir Thomas och hans trio uttrycker också ilska, mod och skräck.Trion tolkar moderna klassiker av Charles Mingus och Ornette Coleman, musik som dessutom rymmer äckel, förvåning och frid.
Tillsammans med Peter Janson på kontrabas och Göran Kroon på trummor spelar Sir Thomas på alt- och sopraninosaxofon upp det kompletta spektrum av känslor som så väl kan uttryckas i en jazztrios nakenhet.
Trions CD ”Plays Jazz” fick otroligt positiva recensioner när den släpptes på skivbolaget ”Country & Eastern” för ett antal år sedan. Några citat:
”Trion vårdar ömsom ömt, ömsom starkt en fantastisk låtskatt samtidigt som de ger sig ut på egna äventyr. Och de gör det riktigt bra och varierat…”
”Thomas Jäderlund, basisten Peter Janson och trumslagaren Göran Kroon tar vara på möjligheterna på ett spännande sätt, de törs tolka musiken snarare än att återskapa den. Lyhört och skickligt lyckas de lyfta fram såväl låtarna som sig själva”
 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
INFO:
MESSENGER UTSKICK….och maillista:
Vi har startat en Messengergrupp som heter
BrÖtz This Week för att kunna skicka inbjudningar/påminnelser på ett smidigt sätt.
Hör av dig digitalt till info (at) brotznow.se så addar vi…
Vill du också/hellre vara med på en mailutskickslista så skriv till henrik (at) Wartel.se
FFFFKFB
Det finns numera också en FFFFK grupp på Facebook: FFFFKFB – Forum För Främjandet av den Fria Kulturen på FaceBook. Vi föreslår att fria kulturarbetare kommer fram till ett manifest ett, manuskript, en skrivelse, en text som innehåller ett förslag hur pengar för den fria kulturen ska hanteras. Tanken är att via denna grupp gör en gemensam formulering.
Gå gärna med i denna grupp!
:::::::::::::::::::::::::::
Brötz Inträde: 100 kr swisch eller cash
Öppnar: 19.30
Music lover records säljer grymma plattor
http://www.facebook.com/musicloversgProgrammet:
http://brotznow.se/#home
Tillgänglighet:
http://www.t-d.se/…/Konstepidemin/Konstepidemin-Attan/
Väl mött!
www.brotznow.se