Vår 2022

BrÖtz no. 843 1/6 19:00
Zeuthen/Anderskov/Vestergaard + Andreas Wartel

Andreas Wartel – Solopiano

Zeuthen/Anderskov/Vestergaard

Jesper Zeuthen -altsaxofon
Jacob Anderskov-piano
Anders Vestergaard-trummor

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::…
Andreas Wartel – piano SOLO

Flerinstrumentalisten, mångsysslaren, diversearbetaren, akademikern, bohemen, bo bortan, tänkaren, spontanisten, forskaren, kofösaren, läraren, eleven, geniet, galningen, trumpetaren, trummaren, pianisten Andreas Wartel besöker BrÖtz och spelar solopiano 1:a Juni om han inte har lärt sig ett nytt instrument innan dess.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Jesper Zeuthen / Jacob Anderskov / Anders Vestergaard is the crystallization of a continuing collaboration between three Danish improvising musicians from three different generations, that places itself somewhere between textural improvisation, expressive free jazz and abstract soul. Alto saxophonist Jesper Zeuthen is a Danish legend, that got public attention already in the late 60’s for his work with the group “Blue Sun” and has continued to evolve his music through his own bands and his work with Jakob Bro, Anderskov Accident, Kasper Tranberg etc. Jacob Anderskov is one of the most outstanding voices on the piano and has, since his debut in 2001, received numerous awards for his music. He has worked with Michael Formanek, Chris Speed, Airto Moreira etc. In 2018 he is nominated for the Nordic Council Music Price. The youngest of the three, Anders Vestergaard, is all over the Danish underground music scene and known for his personal touch on the drums. He is a part of the hard-hitting groups Yes Deer and Laser Nun and has played with Evan Parker, Lotte Anker, Thomas Morgan etc. Together the three musicians creates a non-conceptual and bodily music that meets the audience in a both challenging and atoning way, emotionally multidimensional and spacious. They have developed a personal interplay where influences, dynamics and intensions floats freely between each other, melts together in synergy and explodes in abstraction, and where the aim is to create space instead of filling it up. A sort of reconciliatory blues to the great spectacle.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

INFO:
MESSENGER UTSKICK….och maillista:
Vi har startat en Messengergrupp som heter
BrÖtz This Week för att kunna skicka inbjudningar/påminnelser på ett smidigt sätt.
Hör av dig digitalt till info (at) brotznow.se så addar vi…
Vill du också/hellre vara med på en mailutskickslista så skriv till henrik (at) Wartel.se
FFFFKFB
Det finns numera också en FFFFK grupp på Facebook: FFFFKFB – Forum För Främjandet av den Fria Kulturen på FaceBook. Vi föreslår att fria kulturarbetare kommer fram till ett manifest ett, manuskript, en skrivelse, en text som innehåller ett förslag hur pengar för den fria kulturen ska hanteras. Tanken är att via denna grupp gör en gemensam formulering.
Gå gärna med i denna grupp!
:::::::::::::::::::::::::::
Brötz Inträde: 100 kr swisch eller cash
Öppnar: 19.00
Konsertstart: 19.30
Music lover records säljer grymma plattor
http://www.facebook.com/musicloversgProgrammet:
http://brotznow.se/#home
Tillgänglighet:
http://www.t-d.se/sv/TD2/Avtal/Goteborgs-stad/Konstepidemin/Konstepidemin-Attan/
Väl mött!
www.brotznow.se
https://www.facebook.com/BrÖtz-305847972764528