Höst 2021

BrÖtz no. 819 29/9 20:00
Ekholm Jansson Dahlbäck
Tre Glas

Ekholm Jansson Dahlbäck  

 

Anders Ekholm – saxofon
Peter Janson – bas
Erik Dahlbäck – trummor

 

Tre Glas

 

Mattias Risberg-piano
Eva Lindal-violin
Stina Hellberg Agback-harpa

:::::::::::::::::::::::::::::::

Ekholm Jansson Dahlbäck

Tre giganter ute på gig! Ekholm Janson Dahlbäck är en egensinnig trio som förgyller tillvaron.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

3 GLAS

TRE GLAS är trion som bildades i ett möte hösten 2018 mellan pianisten Mattias Risberg, violinisten Eva Lindal och harpisten Stina Hellberg Agback, ett möte som omedelbart ledde till inspelning av den kommande plattan Tre Glas.
Musiken de förmedlar uppstår i legeringen mellan deras tre stränginstrument fiol, harpa och piano. Rummet är lika viktigt som stunden; melodier, klanger och rytmer blandas och bildar en musik som refererar både framåt och bakåt i tiden men som framförallt erbjuder ett ömsint eller våldsamt vibrerande NU.

Eva, violin och viola och Stina på harpa har under flera år arbetat med ny musik, skriven för deras duo, i blandade program med fri impro, egna versioner av bl.a. Satie och japansk musik samt Stinas egna låtar. Musiken har fört duon till konserter i hela Sverige och till Norge. Båda är aktuella med projektet Inlandsbanan – de som stannade och de som for, i föreställningen 1940 som gestaltar tillkomsten av Olivier Messiaens Kvartett vid tidens ände samt i trion Satelliter med gitarristen Mattias Windemo.

Pianisten och kompositören Mattias Risberg leder sitt band ”Mining” och spelar i ett otal andra konstellationer med div musiker från jazz/impro-sfären. Han hyser en förkärlek för gamla själfulla klaviaturinstrument som han gärna korsbefruktar; mellotron, kyrkorgel, analoga synthar, klavikord etc. Om sitt musikskapande säger han bl.a:
”The way to the ”birth” of music looks different from time to another; improvising, paper’n pen, studio work, experiments, journeys, meetings, food cooking, life…

:::::::::::::::::::::::::::::::::::

INFO:
MESSENGER UTSKICK….och maillista:
Vi har startat en Messengergrupp som heter
BrÖtz This Week för att kunna skicka inbjudningar/påminnelser på ett smidigt sätt.
Hör av dig digitalt till info (at) brotznow.se så addar vi…
Vill du också/hellre vara med på en mailutskickslista så skriv till henrik (at) Wartel.se
FFFFKFB
Det finns numera också en FFFFK grupp på Facebook: FFFFKFB – Forum För Främjandet av den Fria Kulturen på FaceBook. Vi föreslår att fria kulturarbetare kommer fram till ett manifest ett, manuskript, en skrivelse, en text som innehåller ett förslag hur pengar för den fria kulturen ska hanteras. Tanken är att via denna grupp gör en gemensam formulering.
Gå gärna med i denna grupp!
:::::::::::::::::::::::::::
Brötz Inträde: 100 kr swisch eller cash
Öppnar: 20.00
Konsertstart: 20.30
Music lover records säljer grymma plattor
http://www.facebook.com/musicloversgProgrammet:
http://brotznow.se/#home
Tillgänglighet:
http://www.t-d.se/sv/TD2/Avtal/Goteborgs-stad/Konstepidemin/Konstepidemin-Attan/
Väl mött!
www.brotznow.se
https://www.facebook.com/BrÖtz-305847972764528