2018

16/5 BrÖtz no.739 Karl Brothers + Om Tat Sat

16-18/5…. Tre kvällar i rad på BrÖtz inleds med sanskritmantra, skivrelease och bröder som inte är bröder. På torsdagskvällen är det dags för FFFFK igen (se info nedan) och på fredag kväll blir det ett extra BrÖtz med en konsert för den eminente Göteborgs-baserade gitarristen Lelle Kullgren som tyvärr har lämnat oss. (se info nedan)

Observera fredagskvällens konsert börjar kl 19. Inträdet är denna kväll gratis

Och helt apropos…

FFFFK UNDRAR:

Dags att tillsammans utforma ett manifest där vi själva dikterar riktlinjerna för hur ett fritt kulturutövande bör finansieras?

Karl Brothers
Tommy Adolfsson – snäckor, trumpet
Jörgen Adolfsson – sax

Om Tat Sat skivreleaseturné
John Holmström – piano, komposition
Niklas Barnö – trumpet
Susanna Risberg – gitarr
Palle Sollinger – bas
Gustav Nahlin – Trummor

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Karl Brothers
Tidigare medlemmar i grupper som Archimedes Badkar, ISKRA, Bitter Funeral Beer Band. Verklighetens oöverträffade slump begåvar Jörgen och Tommy Adolfsson, inte bar med samma musiksmak och efternamn, de råkar också bägge två heta Karl i förnamn. De har spelat tillsammans som duo sedan slutet av 1970-­‐talet. Instrumenten har varierat genom åren men numera är det mest snäckor, trumpet och saxofoner som gäller.

”Lekfull, omväxlande och underhållande”

P2 Impr. Varjehanda

”Musiken härskar och avskärmar en egen sfär där spänningen växer i en takt jag möjligen anar, omöjligen bestämmer.”

Johannes Cornell DN

”Musiken blir aldrig sluten eller privat utan det finns en uppfordrande kommunikativ öppenhet.”

Ulf Thelander OJ

”Creativity with a capital ’C’ always helps when the subject is improvisation and that’s something the Karl Brothers(Jörgen and Tommy Adolfsson, no relation) present in abundance. Though their arrangements are spare, this Swedish duo draws melody lines and instrumental techniques from a vast number of musical corners.”

Option/65

”Tommy Adolfsson’s collection of enormous conch-shells, which sound exquisite and otherworldly.”

Clive Bell, Wire (July 1995)

För information och bokning kontakta Tommy Adolfsson
E-post: t.adolfsson@comhem.se
Mobil: 070-5942386

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Om Tat Sat skivreleaseturné

Detta är Stockholmsbaserade Göteborgspianisten John Holmströms egna band. Efter många svåra år kors och tvärs inom jazzen är det äntligen dags att ge ut en skiva med helt egetkomponerat material. John har liksom alla de andra i bandet spelat över stora delar av världen och medverkat på många skivor men inget går att jämföra med att få göra en helt egen skiva och ha releasekonsert för den i sin hemstad och på sin egen hemmascen Brötz. Hela bandet är taggade upp till tänderna inför den här konserten!

Om Tat Sat är ett försök att samla allt det John tycker om och göra det samtidigt. Han har slitits mellan olika jazzstilar och olika intressen hela vuxenlivet, han har varit musiker, thaiboxare och hobbypolitiker men när han försökt satsa på det ena har han saknat det andra. Sen kom John på att han kan sammanfoga allt i ett enda projekt. Exakt hur det skall gå till är under utformning men nu inledningsvis gör han en skiva med några av sina favoritmusiker som innehåller åtta låtar om hans historia så här långt. Titelspåret Vivian är döpt efter en pizza som finns på en pizzeria i Mölndal där han kommer ifrån.

Lyssna gärna på ett spår från skivan på Orkesterjournalens hemsida:

Här i jazzradion i P2: https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1071480?programid=4431

Om Tat Sat är ett sanskritmantra och kan i det här sammanhanget betyda viljan att projektet skall omfatta allting, det är också ett uttryck för den resan och processen som det här bandet innebär, vi vet inte riktigt vad det betyder men kanske eftersom.

Skivan har kommit till med hjälp av jazzdemoner som Åke Linton (ljudteknikern bakom EST) och Jonas Kullhammar som mastrat. Det visuella är designat, fotat och redigerat av den fantastiske Kerstin Ehrnlund. Skivan kommer naturligtvis att finnas till salu under kvällen.

följ John Holmström Om Tat Sat på Facebook: www.facebook.com/johnholmstromomtatsat

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Fredag 18/5 kl 19
Konsert till Lelle Kullgrens minne. (1959-2018)

Göteborgsbaserade Värmlänningen Lelle Kullgren var på 80-talet medlem i Okay Temiz Oriental Wind. Till hans egna storband Shy Anne och till ett antal mindre konstellationer skrev och spelade Lelle mycket orginalmusik och omarbetningar av Svensk Folkmusik, Jojkar och Native American Chants.

Pow Wow blev en fortsättning på Lelles musicerande när han gick vidare från tillvaron som frilansande musiker till arbete som studiomusiker, kompositör, arrangör och producent i en väl etablerad reklamfirma.

KL:19

Pow Wow
Björn Almgren / Jonny Wartel-saxofoner
Kjell Thorbjörnson-bas
Ingemar Landén-trummor

:::::::::::::::::::

Wartel-Svensson-Janson
Harald Svensson-pi
Peter Janson-bas
Henrik Wartel-trummor
Jonny Wartel + Gäster och vänner

(Denna konsert på Fredagskvällen är Gratis)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Brötz Inträde: 100 kr swisch eller cash
Öppnar: 20.00
Konsertstart: 20.30

Music lover records säljer grymma plattor
http://www.facebook.com/musicloversgbg

Vårprogrammet:
http://brotznow.se/#home

Tillgänglighet:
http://www.t-d.se/sv/TD2/Avtal/Goteborgs-stad/Konstepidemin/Konstepidemin-Attan/

Väl mött!
www.brotznow.se
https://www.facebook.com/BrÖtz-305847972764528

::::::::::::::::::::::::::::

Torsdag 17/5 kl 20


FFFFK – Forum För Främjandet av den Fria Kulturen, bjuder åter igen upp till jam och häng. Kom och träffa folk, spåna fram nya projekt, dansa till livemusiken, lyssna och trivs!

Alla är välkomna
Gamla som unga