2018

18/4 BrÖtz no.735 Lindal/Flick/Liebowitz + Monochromatics

Två trios: Den ena akustisk, elektriskt närvarande. Den andra elektroakustisk, hypnotisk.

Äventyrliga färder och irrfärder till och från Berlin, New York och Down Town Göteborg utgör grunden för en inspirerande afton som du inte vill missa!

Och helt apropos…

FFFFK UNDRAR:

Utan att nämna några namn: (men det börjar på G och slutar på lenn Miller)
Sveriges största scen för improviserad musik: Trots att stället har presenterat högklassig musik i över 20 år, nuförtiden 7-8 gånger i veckan, spelar musikerna i det närmaste gratis för en minimiavgift per set insamlad från publiken.

Borde inte kulturproducenter kunna kringgå byråkratin och se till att musikerna får betalt utan att begära ansökningar från arrangör och artister?

Lindal/Flick/Liebowitz
Eva Lindal – violin
Birgitta Flick – sax(Berlin)
Carol Liebowitz -pi (New York)

Monochromatics
John Lönnmyr-synth
Anders ”Agge” Augustsson-gitarr
Johan Björklund -trummor

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Lindal/Flick/Liebowitz
Trion med pianisten Carol Liebowitz (New York), saxofonisten Birgitta Flick (Berlin) och violinisten Eva Lindal spelar fri improviserad musik med inspiration från Berlin och New York och referenser till

Lennie Tristano, abstrakt bildkonst , samtida poesi och J.S. Bach!

Musikerna har en gemensam historia då de alla tre har studerat för jazzpianisten Connie Crothers i New York.

Carol och Eva träffades redan 1998 och har alltsedan dess spelat som en duo som sedan utvecklades till trion Payne/Lindal/Liebowitz (med klarinettisten Bill Payne).

En självbetitlad CD fick sin release i Brooklyn 2015.

– Carol Liebowitz är aktuell med skivutgivning det senaste året på sitt bolag LineArtRecords:”First Set” med Nick Lyons, altsaxofon och

Poetry from the Future” med Kevin Norton (vibrafon/slagverk), Claire de Brunner (fagott) och Daniel Carter (saxofoner/trumpet)

Eva och Birgitta har också spelat i duokonstellation; bl.a. i samarbete med poeterna Monika Rinck, Magnus William- Olsson och Cecilia Hansson.

– Birgitta Flick Quartet feat. Lina Nyberg spelade hösten 2016 sitt album ”Dalarna” på Fasching och Umeå Jazzstudio, en konsert som även spelades in för SR P2.

– Eva Lindal är främst verksam i Stockholm som improvisations, nutida och barockmusiker med långa samarbeten i grupper som trion VivaBlack/Filip Augustson, New Yorkbaserade trion Payne/Lindal/Liebowitz,Katzen Kapell , duo med violinisten Anna Lindal,WE (Windemo Ensemble) samt Barriärorkestern.

Som trio har kvällens grupp spelat alltsedan 2015 med konserter i Stockholm och i New York. Senaste tillfället var i juni 2017 vid en minneskonsert för Connie Crothers (1941- 2016)

på Greenwich House i New York.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

MONOCHROMATICS

Elektroakustisk hypnosjazzrockimpro.

Med utgångspunkt i komplex rytmik, oanade klanger och ständigt sökande efter nya vägar tar sig trion Monochromatics ut på äventyr och irrfärder du inte hade en aning om att du ville följa med på…

Björklund/Lönnmyr/Augustsson är några av Göteborgs ledande improvisationsmusiker och har alla långa meritlistor från diverse olika genrer och samarbeten men här möts de för att skapa en helt ny sorts musik. Garanterat mindblowing!

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Inträde: 100 kr swisch eller cash
Öppnar: 20.00
Konsertstart: 20.30

Music lover records säljer grymma plattor
http://www.facebook.com/musicloversgbg

Vårprogrammet:
http://brotznow.se/#home

Tillgänglighet:
http://www.t-d.se/sv/TD2/Avtal/Goteborgs-stad/Konstepidemin/Konstepidemin-Attan/

Väl mött!
www.brotznow.se
https://www.facebook.com/BrÖtz-305847972764528