2017

6/12 BrÖtz no.719 de Heney/Johansson/Wartel + Sweet Dog

Premiärkväll för trion de Heney/Johansson/Wartel som består av ”tre egensinniga musiker, improvisationsekvilibrister vars musikaliska utflykter målar nya landskap med ett ständigt skiftande pensel.” På utflyckt är också Sweet Dog då de flyger in från Frankrike. Det är inte ofta vi får besök från detta land och vi är så glada att få hit denna fina grupp!

Torsdagen den 7/12 är det dessutom dags för FFFFK-Forum För Främjandet av den Fria Kulturen igen och ännu ett av våra lyckade jam. Kom och delta för en ljusare framtid i dagarna två!!

(info om FFFFK längst ner)

de Heney/Johansson/Wartel
Nina de Heney-bas
Karin Johansson -piano
Henrik Wartel-trummor

Sweet Dog
Julien Soro – saxophone
Paul Jarret -guitare
Ariel Tessier – dr

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Sweet Dog is a trio guitar/drums/saxophone based in France. With this band these three musicians (Julien Soro on the saxophone, Paul Jarret on the guitar, Ariel Tessier on the drums, all of them very active on the French jazz scene) play spontaneous improvised compositions melting their different sounds and influences (free/improv/jazz/rock…) They released their first album in September 2017.

http://pauljarret.wixsite.com/sweetdog

https://pauljarret.bandcamp.com/album/sweet-dog

https://www.facebook.com/sweetdogtrio

………………………………………..

Nina de Heney Born in 1962, Nina grew up in Switzerland. She studied with Miroslav Vitous at the New England Conservatory of Music in Boston from 1981 to 1983. Nina moved to Sweden in 1983, where she again studied from 1988 to 1993 at the Göteborg Conservatory of Music, where she also achieved a Soloist Diploma 2004 to 2006.
She started doing solo performances in 1992, often working with dancers and in 2008 she founded the festival Dance ‘n’ Bass alongside dancer and choreographer Anna Westberg. Her three solo albums Archipelago, 2 and Three have all been met with critical acclaim and she has, on several occasions, been nominated for the Swedish Jazz Celebration and received the 2012 Jazz Musician of the Year Award. In addition to this she has been awarded funds from the Swedish Arts Grant on several occasions. Nina has been working in the jazz and improvisation scene in Sweden for many years with a number of groups and is currently working with Lisa Ullén and Acoustic Electronics.

Karin Johansson
Pianist and composer in improvised, experimental music and jazz.
Working with alternative techniques, using preparations and objects.
Active in several groups and collaborations, among others; Jonny Wartel 4, Ord,
Finn Loxbo/Karin Johansson duo, Lisen Rylander Löve/Karin Johansson duo.
Composer of music for theatre and contemporary dance.

Henrik Wartel Born -57 Henrik became a member of the world famous trombonist Eje Thelins quartet when he was only twenty years old. They toured Europe frequently for several years and Henrik became a well known and popular drummer among all kinds of musicians. He played Rock N Roll with Finish Jucka Tullonen, hardcore jazz with Bernt Rosengren, accompanied famous stars as Monika Zetterlund, Tomaz Stanko, Nisse Landgren, among many others. In Free jazz style he played with Roland Keijser and free impro with Position Alpha.In short: he plays with everyone everywhere.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Inträde: 80kr swisch eller cash
Öppnar: 20.00
Konsertstart: 20.30

Music lover records säljer grymma plattor
http://www.facebook.com/musicloversgbg

Höstprogrammet:
http://brotznow.se/#home

Tillgänglighet:
http://www.t-d.se/sv/TD2/Avtal/Goteborgs-stad/Konstepidemin/Konstepidemin-Attan/

Väl mött!
www.brotznow.se
https://www.facebook.com/BrÖtz-305847972764528

::::::::::::::::::::::::::::

FFFFK – Forum För Främjandet av den Fria Kulturen, bjuder åter igen upp till jam och häng. Kom och träffa folk, spåna fram nya projekt, dansa till livemusiken, lyssna och trivs!

Alla är välkomna
Gamla som unga
Erfarna som nybörjare
Alla konstformer.

Du skriver ditt namn på en lapp, lägger i en skål och lottas in i en duo eller trio.
Denna lilla konstellation framför en kort improvisation ihop, sedan dras nya namn.
När skålen är tömd på namn börjar nästa omgång, och vi fortsätter så länge vi orkar.

kl.20 inträde 40. Kr
kommande FFFFK 18/1, 15/2, 15/3, 12/4, 17/5

::::::::::::::::::