2017

17/5 BrÖtz no.703 Vilde & Inga + Dark Horse/Linda Olah

17 maj ! Grattis Norge! Välj att fira genom att gå till BrÖtz no.703 År 2017 paviljong 8 uppe på Konstepidemin! Oslo blev Norges huvudstad ca. År 1300 under Håkon Magnussons tid. Där bor Vilde och Inga! Både John och Linda tillbringar mycket tid i Norge och Alfred är ju från Värmland!! Många anledningar att komma till BrÖTz just denna kväll alltså… och så Mårten!

Extremt högkvalitativ och inspirerande musik utlovas i en trivsam och avslappnad miljö!

Vilde & Inga

Vilde Sandve Alnæs – fiol
Inga Margrete Aas – bas

Dark Horse + Linda Olah

John Holmström – piano
Alfred Lorinius – bas
Mårten Magnefors – trummor
Linda Olah – röst

::::::::::::::::::::::::::

As the name suggests, Dark Horse do live up to the role of the unexpected winner.

For every new moment of music making, they’re not putting their faith in individual achievements, but rather in the process of the collective mind. Letting things take it’s time, while they are painting the room with music.

Always hard to anticipate the musical turn out, but there’s a good chance that Dark Horse will come out winning.

Make sure you don’t miss the opportunity to experience them live!

Upcoming this spring is a collaboration with vocal/electro-artist Linda Olah. Go to soundcloud for some freshly uploaded music:

Linda Olah har en bred erfarenhet av att arbeta med musik och improvisation.

2007 påbörjade hon sin Bachelor-utbildning på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg som en av de yngsta eleverna som någonsin antagits till jazz-programmet, senare fortsatte hon med ytterligare musikstudier vid musikkonservatoriet i Paris; (Conservatoire National Supérieure de Musique et Danse de Paris). Linda är en väl renommerad sångerska och har fått flera prestigefyllda stipendier och priser, några av de senaste är SEB’s stora musikstipendium för lovande musiker samt Kungliga Musikaliska Akademiens stora Nationella stipendium.

Arbetet med soloröst och elektronik inleddes som ett försök att utforska djupet och sårbarheten hos en enda röst. Varje improvisation och komposition härstammar från den akustiska rösten och några av kompositionerna förblir också akustiska, medan andra utökas med elektronik. Elektroniken kan sträcka sig från att vara mer eller mindre närvarande, men användning av elektroniken är strikt hållen som ett sätt att utvidga rösten, inte som ett sätt att lägga till ett extra instrument.

Vilde & Inga

The duo Vilde Sandve Alnæs and Inga Margrete Aas, plays acoustic and freely improvised music for violin and double bass. By continuously seeking new approaches to their instruments, the duo has developed a rich and varied palette of sounds. With this as a starting point, the music emerges slowly and organically.music emerges slowly and organically. music emerges slowly and organically. The concert marks the release of the duo’s second album, Silfr.

:::::::::::::::::::::::::::::

BrÖtz seglar vidare mot horisonten. Denna kväll bjuder vi på Ord och Love!

Och det är inte tomma ord och slentrian kärlek… NEJ den mycket fina gruppen Ord har tonsatt mången fin poesi och den unga internationella gruppen Love har just varit på en längre turné i Polen och spridit kärlek . På Torsdagen den 25/5 är det sista FFFFK för säsongen och BrÖtz stora speciella avslutning kommer den 31/5. Lika bra att plocka fram tältet och avnjuta försommarkvällarna i nära anslutning tull BrÖTz fina avslutningsprogram gånger tre!

Extremt högkvalitativ och inspirerande musik utlovas i en trivsam och avslappnad miljö!

Info om FFFFK här nedan!

::::::::::::::::::::::

Ord

Jenny Willén – sång

Gunnel Samuelsson – basklarinett, saxofon

Hasse Westling – bas

Karin Johansson – piano, komposition

Love

Jędrzej Łagodziński – saxofon, komposition

Lo Ersare – röst

Rasmus Kjærgård Lund – tuba

Petter Rylén – piano

Tomo Jacobson – bas

Szymon Pimpon Gąsiorek – trummor

:::::::::::::::::::::

Ord

Musik i gränslandet mellan komposition och improvisation.

Texter av Karin Johansson, Tomas Tranströmer, Jenny Willén mfl.

LOVE finner inspiration i allt från medeltida hymner och fri improvisation till spirituell musik och modern Jazz.

Musiken är intuinitiv och sprungen ur minimalistiska repetativa mönster som fungerar liksom ett musikaliskt mantra. Genom kraftfulla ostinat och melodier skapar LOVE långa medetativa build-ups som kollektivt arbetas upp intill bristningsgränsen.

Kompositionernas tonalitet är en etnisk melankolik som I samband med improvisation utgers I en ny version vid varje framförelse.

Sex starka musikaliska identiteter möts på scenen för att utforska de råa och primala känslorna som uppstår där de spelar ihop. Syftet med LOVE är att totalt förlora sig i musiken och dela denna intima händelse med en publik som är öppen för att svepas med I extasen som uppstår.

Sextetten etablerades av Saxofonisten Jedrzej Lagodzinski I hopp om att sprida kärlek, hopp och lycka genom musiken. Kärlek som I känslan av gemenskap och meningsfullhet mellan människor, och därav sextettens namn.

Bandet består av muskier från Sverige, Danmark och Polen, samtiliga är etablerade I Köpenhamn och stammar från en skandinamvisk och polsk avant-garde och alternativ musik scen.

LOVE medlemmar har bland annat spelat med namn som: Jason Moran, Jim Black, Rudi Mahall, Jon fält, Chris Montgomery, Elin Larsson, Carl Bagge, John Tchicai, Roscoe Michell, Wadada Leo Smith, Søren Kjergaard, Jesper Zeuthen och spelat på festvialer som Roskilde Festival, CPH Jazz festival, Umeå Jazz festival, M.A.D.E festival och Singer

:::::::::::::::::::::::::::::

FFFFK – Forum För Främjandet av den Fria Kulturen, bjuder åter igen upp till jam och häng. Kom och träffa folk, spåna fram nya projekt, dansa till livemusiken, lyssna och trivs!

Alla är välkomna

Gamla som unga

Erfarna som nybörjare

Alla konstformer.

Du skriver ditt namn på en lapp, lägger i en skål och lottas in i en duo eller trio.

Denna lilla konstellation framför en kort improvisation ihop, sedan dras nya namn.

När skålen är tömd på namn börjar nästa omgång, och vi fortsätter så länge vi orkar.

kl.20 inträde 40. Kr

kommande FFFFK 14/9, 12/10, 16/11, 14/12http://www.brotznow.se/#post366

Tillgänglighet:

www.t-d.se/sv/TD2/Sokresultat/?q=konstepidemin+ått

Väl mött!

www.brotznow.se

https://www.facebook.com/BrÖtz-305847972764528