2016

BrÖtz no.681 16/11

Välkommen till en speciell kväll på Brötz.
En soloakt, en duo och en trio står på schemat. Ja, ni hörde rätt – det blir hela tre akter på Brötz denna kväll. Och inte heller vilka akter som helst.

Palle Sollinger/ Fredrik Hermansson with Fredrik Lindborg
Palle Sollinger – bas
Fredrik Hermansson – piano
Fredrik Lindborg – sax, klarinett

Palle är bosatt i Stockholm och har varit aktiv på Stockholms jazzscen i över 15 år. Han har spelat tillsammans med välkända jazzmusiker som Bernt Rosengren, Roland Keijser, Rune Carlsson med flera, och många av den samtida generationens mest framstående jazzmusiker som Erik Söderlind, Klas Gullbrand, Fredrik Lindborg och Martin Sjöstedt. I våras släppte han sin första skiva i eget namn. På skivan Brännkyrkagatan 44 spelar dessa musiker Palles kompositioner. Finstämd musik som skapar en intim stämning, med lugna vackra kompositioner.


Kallerdahl/Holmström
Lindha Kallerdahl – röst
John Holmström – piano

Lindha Kallerdahl har under en lång tid varit aktiv på den svenska jazzscenen. Med ett vilt uttryck och en oerhörd röstteknik har hon samarbetat med bl a Sonic Youth, Paul Lovens och hennes egna band GOLD.
John Holmström är pianisten i Dark Horse och Hurrakel och är en av våra kära medarbetare på Brötz. Denna konstellation hörs för första gången denna onsdag.


Christine Abdelnour Solo – Altsaxofon

En överraskning som har kommit till på kort varsel. Christine är på residens i Göteborg och vi på Brötz kunde inte hejda oss från att bjuda in henne att spela solo.
En fantastisk musiker och innovatör på sitt instrument.
Christine Abdelnour är född i Paris 1978. 1997 upptäckte hon improviserad musik och började utforska och experimentera med sin altsaxofon. Hon har sedan dess utvecklat ett unikt och högst personligt tonspråk där hon behandlar ljud som ett formbart material och bearbetar det med egenutvecklade extended techniques där hon biter, fräser och klyver toner med saxofonen. Med komplexa mönster av mikrotonalitet och övertoner uppblandat med andningsljud, tystnad och brus skapar hon klanger som påminner om elektronisk musik med enbart akustiska medel. Istället för att vara narrativ utforskar Christines musik relationerna mellan lyssnande och perception, tid och rum.

:::::::::::::::::::::::::::::::::

Music lover records säljer grymma plattor
http://www.facebook.com/musicloversgbg

Inträde: 80kr
Öppnar: 20.00
Konsertstart: 20.30

Väl mött!
www.brotznow.se

Höstprogrammet:
http://www.brotznow.se/#post334

Tillgänglighet: www.t-d.se/sv/TD2/Sokresultat/?q=konstepidemin+åttan