2015

Brötz no. 626 8/4 Parallell Activity, Susanna Lindeborg/Ove Johansson Duo

BRÖTZ är väl ikapp med samtiden, men från tid till tid presenteras musik som blickar tillbaka, ofta med perspektivet att samtidigt gå framåt. Där har vi Parallel Activity.
Därtill har vi Susanna Lindeborg/Ove Johansson Duo, som sedan 70-talet följer samtiden och ständigt blickar framåt. Två starka grupper som ni inte vill missa.

Parallell Activity
Erik Ivarsson – gitarr
Carl-Emil Svensson – gitarr
Alfred Lorinius – bas
Johan Björklund – trummor

Fyra musiker med tunga bakgrunder från Göteborgs jazz/rock/impro/bluesscen.
Ekon från det sena 60- och tidiga 70-talets pop och rock musik är tydliga likväl som influenser från folkmusik, country, jazz mm.
Riffbaserade låtar med komplex, tung rytmik balanseras med vackra, lyriska kompositioner.
Dubbla gitarrer är ett väl beprövat koncept i rockhistorien, men här används kombinationen på nya, kreativa sätt och skapar ett unikt, dynamiskt sound som kompletteras och utmanas av ett lyhört, blytungt men ändå luftigt komp.

Susanna Lindeborg/Ove Johansson Duo
Susanna Lindeborg – piano, elektronik
Ove Johansson- saxofon, elektronik

Ambitionen att hela tiden gå vidare och utveckla sin musik är deras främsta kännetecken. Från att som pionjärer har jobbat med de första elektroniska keyboarden på 70-talet, från mitten av 80-talet jobbat med det som idag kallas drums and bass och samplingar, har dessa erfarenheter utvecklats till dagens friare improvisatoriska behandling av akustiska och elektroniska instrument, där man använder de akustiska instrumenten som grund men tillsammans med datorer i en mer elektroakustisk inriktning med liveelektronik.

Dessutom:

Music lover records säljer grymma plattor
http://www.facebook.com/musicloversgbg

60 kr inträde
Cash is king

kl 20.00
(1a konserten börjar 20.30)

Väl mött!

www.brotznow.se

http://www.youtube.com/user/brotzbrotzbrotz