2015

Brötz no. 622 11/3 -Finsk afton-

Pianisten Joona Toivanen och den finska jazzgruppen Big Blue gör en miniturné i Sverige i mars 2015. Konserterna äger rum på jazzklubbar i Halmstad, Göteborg och Stockholm och består av Toivanens solopianoprogram Polarities och ett kvartettset av Big Blue.

Joona Toivanen ställer tyvärr in sin medverkan pga sjukdom.
Istället får vi höra:

Harald Svensson Solo – piano

“His way of improvising avoids practically all the banalities of the jazz piano, but in spite of this it does not end up in strained constructions with a mania for originality.
Harald Svensson’s musical style has a span between the blond Nordic ballad and a fateful dissonance, frank simplicity and complexity. Fantasy, awareness of form and a strong feeling for dynamics are some other musical concepts of honour that could rightfully be used when you want to characterize his musical address, which rapidly creates an atmospere you are absorbed in and with your attention sharpened remain in. For those who were caught in the Arena he is certainly fitted into their memories as one of the outstanding improvisers.” – Nya Wermlands-Tidningen

Big Blue

Jorma Kalevi Louhivuori – trumpet
Antti Kujanpää – piano
Jori Huhtala – bas
Joonas Leppänen – trummor

Big Blue rör sig fördomslöst i den moderna jazzmusikens klangvärld. Det demokratiska fyrmannakollektivet vill inte bli placerade i ett fack, utan vill hålla alla dörrar öppna under sin musikaliska upptäcktsfärd-
Kvartetten har gett ut två kritikerrosade skivor för det italienskt-amerikanska bolaget CAM Jazz samt spelat på flera internationella jazzfestivaler.
Bandmedlemmarna i Big Blue är mycket etablerade musiker inom den finska och internationella jazzscenen och komponerar för Big Blue och andra grupper. Flera av medlemmarna har även nordiska kopplingar: trumslagaren Joonas Leppänen har studerat musik i Göteborg, basisten Jori Huhtala har spenderat ett utbytesår i Stockholm och pianisten Antti Kujanpää har studerat i Trondheim, Norge. Gruppen ser fram emot att möta den svenska jazzpubliken och presentera finsk jazz i världsklass.

Dessutom:

Music lover records säljer grymma plattor
http://www.facebook.com/musicloversgbg

60 kr inträde
Cash is king

kl 20.00
(1a konserten börjar 20.30)

Väl mött!

www.brotznow.se

http://www.youtube.com/user/brotzbrotzbrotz