Vår 2024

BrÖtz no. 887 24/1 19:30

:::: Musikstuderanden Gratis! ::::

FLEN

Andreas Lundblom trumpet

Marius Zeeberg saxofon

Olle Lannér Risenfors kontrabas

Ossian Ward trummor

::::::::::::::::::

FLEN är en experimentell ackordsbefriad jazzgrupp som består av unga jazzmusiker med rötter i både Sverige och Danmark. De har tidigare släppt debut-EP:n ”No. 1”.

På sin första fullängdsskiva “Välkommen till” rör sig FLEN djupare in på den ackordslösa jazzens många vägar. Skivan består av originalkompositioner av gruppens medlemmar, och gästas av den i Sverige legendariska saxofonisten Per ‘Texas’ Johansson, som bidragit som både musiker och kompositör.

NAB Plus

Sibongile Buda (Pretoria, Sydafrika) bas
Nema Vinkeloe Uuskyla sång, viola
Biggi Vinkeloe – saxofon, flöjt
Annika Törnqvist – elbas

::::::::::::::::::::

NAB Plus

 

NAB Trio  är tre kvinnor från olika generationer med olika musikalisk bakgrund. Trion har gett ut tre album och en fjärde är på väg, med indiska musiker.

Nema Vinkeloe Uuskyla (född 1993) är en klassisk sångerska med bakgrund inom flera meriterande klassiska körsammanhang. Annika Törnqvist (född 1974) har spelat i ett stort antal band sedan början av 90-talet, som pop/indiebanden Dilemma, Cascade, Satisfactory och freeform-bandet Amazonas samt varit sessionmusiker för olika svenska artister. Biggi Vinkeloe (född 1956) har turnerat över världen som jazzmusiker med eget band och arbetat långa perioder i Kalifornien, USA.  

NAB skapar en säregen, utmanande ljudbild med stark gravitation. NAB har ett samarbete med musiker från  Indien, USA och Afrika, för att utforska olika kulturarv med närvaro i nuet och riktning mot framtiden. 

I förlängning av projektet  Women and roots är Sibongile Anna Buda, jazzmusiker, basist, kompositör, producent  och pedagog från Pretoria Sydafrika nu äntligen här i Sverige. 

NAB Plus bjuder på den ovanliga sättningen två bas, sång, viola, saxofon och flöjt. 
· Sibongile Buda (Pretoria, Sydafrika) bas
· Nema Vinkeloe Uuskyla – sång, viola
· Biggi Vinkeloe – saxofon, flöjt
· Annika Törnqvist – elbas

Projektet drevs av Göteborg Artist Center i samarbete med SV och pågick mars-oktober 2023. Med stöd av Kulturstöd Göteborgs Stad och Helge Ax:son Johnsons stiftelse. 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

INFO:

MESSENGER UTSKICK….och maillista:

Vi har en Messengergrupp som heter

“BrÖtz This Week” för att kunna skicka inbjudningar/påminnelser på ett smidigt sätt.

Hör av dig digitalt till info (at) brotznow.se så addar vi…

Vill du också/hellre vara med på en mailutskickslista så skriv till henrik (at) Wartel.se

Det finns en sovande FFFFK- grupp på Facebook som tyvärr blir alltmer aktuell då budgetar skärs ner kors och tvärs av våra fina ledare:

FFFFKFB – Forum För Främjandet av den Fria Kulturen på FaceBook. Vi föreslår att fria kulturarbetare kommer fram till ett manifest ett, manuskript, en skrivelse, en text som innehåller ett förslag hur pengar för den fria kulturen ska hanteras. Tanken är att via denna grupp gör en gemensam formulering.

Gå gärna med i denna grupp!

:::::::::::::::::::::::::::

Brötz Inträde: 100 kr swish eller cash

Öppnar: 19.30

Gästande musiker säljer ofta LP och CD.

Permanenta musiker som driver BrÖtz har även de CD´s till salu. Mycket bra musik att roa sig med under tiden för den långa väntan till nästkommande veckas BrÖtz.

Köpglädjen är den sannaste glädjen!

Stöd gärna musikerna!

http://www.facebook.com/musicloversgProgrammet:

http://brotznow.se/#home

Tillgänglighet:

http://www.t-d.se/…/Konstepidemin/Konstepidemin-Attan/

Väl mött!

www.brotznow.se

https://www.facebook.com/BrÖtz-305847972764528