Höst 2019

25/9 BrÖtz no.781 Stefan Forssén + Fredrik Rasten & Vilhelm Bromander

OBS! Read This!

För att se menyn med info, program, filmer osv måste du välja Desktop Version på mobil och surfplatta!

Cellphone and tablet users: You have to check Desktop Version to be able to see the menue with info, program, film clips etc

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Stefan Forssén –
pianosolo

Fredrik Rasten & Vilhelm Bromander
gitarr och bas

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.

Stefan Forssén

Forssén gör musik av många olika sorter, men jazz har alltid varit det viktigaste elementet i hans pianospel. I själ och hjärta är han romantiker, och hans musikaliska uttryck spänner mellan dramatiskt utspel och spröd skönhet.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Fredrik Rasten & Vilhelm Bromander spelar tillsammans med sina instrument; kontrabas, gitarr och röst, en resonant, akustisk musik. Duon utforskar just intonations potential och hur det kan klanggöras i improviserad såväl som komponerad i musik. Klangerna sammantvinnas, maskeras och blir utspritt massiva där övertoner dansar, interferenser ekar och differenstoner ger musiken en nästan fysisk rumslighet, och där de subtila rösterna samtidigt adderar en fragil, öm kvalitet.

Fredrik Rasten (1988) är en gitarrist, improvisatör och kompositör baserad i Oslo och Berlin. Han fokuserar både som kompositör och improvisatör på de musikaliska möjligheterna inom just intonation, minimalism och tystnad.

Han har studerat improviserad musik på Norges Musikhögskola, och har också studerad komposition/just intonation med Berlinbaserade kompositörern/violasten Catherine Lamb. Han är i nuläget baserad i Berlin, där han fortsätter sina studier i komposition och intonation med kompositören och violinisten Marc Sabat.

Rasten släppte nyligen sin första soloskiva på Edition Wandelweiser, där han spelade musik av den svenska kompositören Johan Lindvall (1990). Han har också samarbetat eller spelat live i grupper med erkända musiker som Michael Pisaro, Antoine Beuger, Johnny Chang, Andrea Neumann, Magda Mayas, Seijiro Muryama, Espen Reinertsen, Eivind Lønning och Christian Wallumröd samt har turnerat i Europa, och Rysslan med grupperna Oker, Pip och Arches.

fredrikrasten.com

Vilhelm Bromander (1988) är en svensk bassist, improvisatör och kompositör, baserad i Stockholm. Med en stor nyfikenhet för ljud, textur, intonation omfamnar han sin bas från många olika vinklar. Vilhelm riktar ofta sitt fokus till akustiska detaljer som interferenser, övertoner och differenstoner – och vad som händer om vi ger dessa artefakter mer tid att sjunka in i vår perception. Han hämtar inspiration från en rad olika genrer som improviserad musik, frijazz och elektroakustisk musik samt från sina studier av dhrupad och just intonation.

De senaste åren har det gått att höra Vilhelm i en mängd grupper, t.ex. CBVB, The Revoid Ensemble, Vilhelm Bromanders Initiativ, Thieke/Bromander, Motståndsorkestern samt Hurrakel! Han har samarbetat och spelat med musiker som Axel Dörner, Tisha Mukarji, Michael Thieke, Sten Sandell, Christer Bothén, Katt Hernandez, Lisa Ullén, Henrik Olsson.

vilhelmbromander.com

…………………………………………

INFO:

MESSENGER UTSKICK….och maillista:

Vi har startat en Messengergrupp som heter

BrÖtz This Week för att kunna skicka inbjudningar/påminnelser på ett smidigt sätt.

Hör av dig digitalt till info (at) brotznow.se så addar vi…

Vill du också/hellre vara med på en mailutskickslista så skriv till henrik (at) Wartel.se

FFFFKFB

Det finns numera också en FFFFK grupp på Facebook: FFFFKFB – Forum För Främjandet av den Fria Kulturen på FaceBook. Vi föreslår att fria kulturarbetare kommer fram till ett manifest ett, manuskript, en skrivelse, en text som innehåller ett förslag hur pengar för den fria kulturen ska hanteras. Tanken är att via denna grupp gör en gemensam formulering.

Gå gärna med i denna grupp!

:::::::::::::::::::::::::::
Brötz Inträde: 100 kr swisch eller cash
Öppnar: 20.00
Konsertstart: 20.30

Music lover records säljer grymma plattor
http://www.facebook.com/musicloversgbg

Vårprogrammet:
http://brotznow.se/#home

Tillgänglighet:
http://www.t-d.se/sv/TD2/Avtal/Goteborgs-stad/Konstepidemin/Konstepidemin-Attan/

Väl mött!
www.brotznow.se
https://www.facebook.com/BrÖtz-305847972764528