Vår 2019

30/1 BrÖtz no. 761 Sture Ericson SOLO + Yokada

OBS! Read This!

För att se menyn med info, program, filmer osv måste du välja Desktop Version på mobil och surfplatta!

Cellphone and tablet users: You have to check Desktop Version to be able to see the menue with info, program, film clips etc.

Yokada
Alex Zethson – piano
Johan Berthling – bas
Johan Holmegard – trummor

Sture Ericson – SOLO

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Sture Ericson -saxofon

Tystnaden är din bästa vän

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.

Yokada

Trions medlemmar figurerar i internationellt etablerade ensembler inom jazz, pop och rock. Berthling och Zethson hörs bland annat i Angles 9 och Fire! Orchestra (Berthling utgör även en tredjedel av kärnan i bandet: rock/jazz/noise-trion Fire!) och har även arbetat tillsammans inom bl.a. gitarristen Andreas Söderström’s soloprojekt ASS; Johan Holmegard är trummis i det uppmärksammade psykedeliska rockbandet Dungen och i bandet Svenska Kaputt med bl.a. Jonas Kullhammar; samtliga trions medlemmar ingår därförutom i kvartetten Goran Kajfeš Tropiques, som 2017 släppte den internationellt hyllade skivan Enso.

Stillness & sirenshar trions erfarenheter inom olika idiom av experimentell musik – inte minst (så kallad) fri improvisation – kanaliserats in i ett post-bop-idiom, där sampelet utgår från på förhand definierade strukturer vad gäller harmoni, melodi och rytm. Jag har som kompositör velat skapa ett material där musiken kan komma till liv genom att musikerna hänger sig till låtarna och dess begränsningar; snarare än att låtarna betraktas som territorier att bryta sig loss ifrån eller som språngbrädor till mer frikopplade improvisationer. Skivans ljudlandskap förflyttar lyssnaren mellan jazzballader; explosiv moll-blues; free-bop och modal tillstånds-jazz.
Det rör sig om ett musikaliskt samtal med levande och döda konstnärer som Andrew Hill, Paul Bley, Herbie Nichols, Lakshmi Shankar, Mary Lou Williams, Ornette Coleman, Lowell Davidson, Per-Henrik Wallin, Bud Powell, David Lynch och Marguerite Duras.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

INFO:

MESSENGER UTSKICK….och maillista:

Vi har startat en Messengergrupp som heter

BrÖtz This Week för att kunna skicka inbjudningar/påminnelser på ett smidigt sätt.

Hör av dig digitalt till info (at) brotznow.se så addar vi…

Vill du också/hellre vara med på en mailutskickslista så skriv till henrik (at) Wartel.se

FFFFKFB

Det finns numera också en FFFFK grupp på Facebook: FFFFKFB – Forum För Främjandet av den Fria Kulturen på FaceBook. Vi föreslår att fria kulturarbetare kommer fram till ett manifest ett, manuskript, en skrivelse, en text som innehåller ett förslag hur pengar för den fria kulturen ska hanteras. Tanken är att via denna grupp gör en gemensam formulering.

Gå gärna med i denna grupp!

:::::::::::::::::::::::::::

Brötz Inträde: 100 kr swisch eller cash
Öppnar: 20.00
Konsertstart: 20.30

Music lover records säljer grymma plattor
http://www.facebook.com/musicloversgbg

Vårprogrammet:
http://brotznow.se/#home

Tillgänglighet:
http://www.t-d.se/sv/TD2/Avtal/Goteborgs-stad/Konstepidemin/Konstepidemin-Attan/

Väl mött!
www.brotznow.se
https://www.facebook.com/BrÖtz-305847972764528