2017

12/4 BrÖtz no.698 Johan Moir Ensemble + Strängberg/Uuskyla

Håkan Strängberg startade jazzklubben Now som ganska snart slogs ihop med BrÖtz i tidernas begynnelse . (därav det tidigare namnet BrÖtzNow) Han är den ständige innovatören som dyker upp på nya eget skapade scener med sin trombon, hatt och hund. Denna kväll i duo med en annan stark profil i Göteborgs frijazzvärld: Peeter Uuskyla!
Göteborgs impro/frijazzvärld är förresten på intet sätt en isolerad företeelse utan har spritt sina vingar långt ut i Europa och resten av världen, vilket Johan Moirs Ensemble är ett färskt exempel på. Missa inte denna kväll på den internationellt erkända jazzklubben BrÖTz!!!

Extremt högkvalitativ och inspirerande musik utlovas i en trivsam och avslappnad miljö!


B

Johan Moir Ensemble
Johan Moir – bas
Malin Wättring – saxofon
Casey Moir – sång
Naoko Sakata – piano
Carl-Johan Groth – trummorSträngberg/Uuskyla
Håkan Strängberg – trombon
Peeter Uuskyla – trummor

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Johan Moir Ensemble
“Man hör att de har kul, att de trivs i varandras sällskap och framför allt att de talar och förstår varandras musikaliska språk. Johan Moir är lyhörd och generös som bandledare och ger gott om utrymme till samtliga i kvartetten att ta för sig. De intuitiva och utforskande inslagen är ledande.”

Strängberg/Uuskyla

Två Göteborgsprofiler möts i en improviserad duo

Håkan Strängberg:
Är han inte i Köpenhamn och spelar duo på nån festival med Art Ensemble of Chicago trummisen Don Moye, så är han väl kanske ute och går med sin jazzhund, är hemma och skriver nån bok eller reciterar poesi och spelar trombon i något gathörn eller på nån konstutställning.

Peeter Uuskyla:
Peeter har figurerat på mängder av skivor och spelat med många av de största inom frijazzen. Aktuell med soloskivan “Daydreaming Nerves” och duoskivan “Dead And Useless” där han spelar tillsammans med Peter Brötzmann.

:::::::::::::::::::::::::::::::::

Inträde: 80kr (cash eller swisch)

Öppnar: 20.00

Konsertstart: 20.30

Music lover records säljer grymma plattor

http://www.facebook.com/musicloversgbg

Vårprogrammet:

http://www.brotznow.se/#post366

Tillgänglighet:

www.t-d.se/sv/TD2/Sokresultat/?q=konstepidemin+ått

Väl mött!

www.brotznow.se

https://www.facebook.com/BrÖtz-305847972764528/

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::