2017

BrÖtz no.692 1/3 Kolibri 6 & Maniacs

Denna vecka får vi höra två spännande band!
Julia Strzalek’s Kolibri 6 som i höstas släppte en hyllad skiva med lekfulla kompositioner och livligt samspel.
Därtill har vi Maniacs som med anledning av ett projektarbete på Hvitfeldtska Gymnasiet väckt vår uppmärksamhet med ett starkt budskap om att musik kan finnas till på andra villkor än att innehålla takter och tonarter!
Julia Strzalek Kolibri 6
Julia Strzalek – saxofon, klarinett
Katt Hernandez – fiol
Niklas Barnö – trumpet
Johan Graden – piano
Vilhelm Bromander – bas
Konrad Agnas – trummor

Med en bred ljudlig palett där bandets räckvidd spänner mellan alltifrån tunga bas och brassbandsgroove, träblåsimprovisationer till folkliga stråkklanger, har Julia skapat en dynamisk, humoristiskt och livlig ljudvärld att dyka in i! KOLIBRI 6 utgör ena hälften av Julia Strzaleks debutalbum, en sen debut med tanke på att hon under de senaste åren spelat runt om i landet med musiker från den svenska jazzeliten som: Per “Texas” Johansson, Torbjörn Zetterberg, Mats Äleklint, och Mattias Ståhl. Med sin stora ton och sitt flödande melodiska sinne sprider Julia Strzaleks musik glädje och lust att höra mer!

Maniacs
Daniel Norberg – saxofon
Maja Svantesson – piano
Maja Peining – klarinett, sång
Rebecka Schütt – slagverk

Var vi än hamnar i samhället verkar det som att människor beter sig på ett visst sätt i samspel med varandra. På kontoret, i hemmet, vid torget, på bussen och i skolan. Det beror på att vi förhåller oss till normer och oskrivna regler. Dessa existerar bland annat som ett resultat av människans behov av etiketter och att kunna skilja på “rätt” och “fel”. Först när vi slutar värdera saker efter termerna “rätt” och “fel” eller “bra” och “dåligt” kan vi bli obegränsade i vårt skapande och presterande, inte längre kommer någon behöva anpassa sig till status quo.

Folk som styrs av oskrivna regler är ingenting nytt. Detta sker på bussen, det sker i skolan och det sker på kontoret. Oundvikligen har föreställning om “rätt” och “fel” letat sig in i musiken och sätter idag stämplar på vad som är okej att spela och vad som är fult. Maja, Daniel, Maja och Rebecka spelar på Brötz ikväll i hopp om att plantera ett frö i samtliga personers huvuden om att musik kan vara, och ÄR, något mer än takter, tonarter och verser. Verken som framförs kommer vara jobbiga att lyssna på för de som inte är vana vid att höra musik spelad “utanför ramarna”. Egentligen hoppas vi att det som spelas kommer sticka samtliga lyssnare i ögonen, Maniacs är ett långfinger åt alla som jobbar med musik och tror att en bra musiker är någon som kan spela i 13/8 och göra svåra arr.

:::::::::::::::::::::::::::::::::

Inträde: 80kr
Öppnar: 20.00
Konsertstart: 20.30

Music lover records säljer grymma plattor
http://www.facebook.com/musicloversgbg

Väl mött!
www.brotznow.se
https://www.facebook.com/Br%C3%96tz-305847972764528/

Höstprogrammet:
http://www.brotznow.se

:::::::::::::::::::::::::::::::::