2016

BrÖtz no.666 4/5 och JAM 5/5

Brötz no.666 har god potential att gå till historien som en djävulskt bra kväll.
Med den livs levade impro-legenden Maggie Nichols i sälllskap av två av skandinaviens mest intressanta improvisatörer och ett nytt samarbete med den hyllade pianisten Naoko Sakata i samspel med sångerskan Satoko Ikeda är det svårt att tro något annat.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


Ullén/Rolfsson/Nichols trio

Lisa Ullén – piano
Matilda Rolfsson – slagverk
Maggie Nichols – röst, dans

Ett unikt trio-möte bestående av tre generationers kvinnliga improvisatörer.
Maggie Nichols växte upp i Skottland. Hon började sin musikaliska bana som jazzsångerska. Under 60 och 70 talet tillhörde den avantgardistiska rörelsen i London, där hon bla var med i den legendariska gruppen: The Spontaneous Music Ensemble. Man kan därmed påstå att hon varit med och format genren ”fri improvisation” så som vi känner den idag.
Lisa Ullén är en välkänd improvisatör/ kompositör baserad i Stockholm och syns och hörs i många konstellationer med musiker och dansare, i Sverige såväl som internationellt. Lisa kan man bl.a höra i band som ”Festen” och i sin egen kvartett: Lisa Ullén Quartet.
Matilda Rolfsson är en ny fågel på de skandinaviska improvisations-scenerna. Hon är Perkussionist och friimprovisatör född i södra Sverige men är nu bosatt i Trondheim sedan 7 år tillbaka, hon har också hunnit med att bo och verka en tid i London där många av hennes musikaliska projekt tar plats. Matilda har bl.a en duo med röstlegenden Phil Minton och flera pågående konstellationer med några av Skandinaviens främsta improvisationsmusiker.


Naoko Sakata/Satoko Ikeda duo

Satoko Ikeda – sång
Naoko Sakata – piano

Satoko Ikeda är en sångerska från Hokaido i Japan.
Hon är en aktiv musiker som har spelat många konserter i Kansaiområdet i Japan och har släppt 2 album med sin egen musik.
Naoko Sakata är en Göteborgsbaserad pianist som ursprungligen kommer från Japan.
Hon har släppt 3 skivor med sin grupp Naoko Sakata trio.
Satoko och Naoko träffades i Göteborg våren 2015 och kommer att spela både
improviserat och egenskrivet material. Denna konsert blir även duons första.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

TORSDAG 5/5:

FRIIMPROJAM-FRIIMPROJAM-FREEIMPROJAM-FRIIMPROJAM

Kom med ditt instrument eller med allt vad du är, skriv ditt namn på en lapp som du lägger i en skål. Därefter lottas du in i en improviserad duo eller trio.

På dagordningen står också information om den kommande satsningen:
FFFFK (Forum För Främjandet av den Fria Kulturen)
Syftet med FFFFK kommer vara att samla fria kulturarbetare runt gemensamma projekt och lösningar för att förbättra villkoren för artister. Alla kulturtutövare och intresserade är välkomna!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

40kr inträde (kontant)

kl. 20.00

Väl mött!

www.brotznow.se