2016

BrÖtz no.662 6/4

Vi inleder årets fjärde månad på Brötz med dels en lekfull kvartett med en helt ny skiva i bagaget, samt en trio som helt vänder ut och in på improvisationens konturer!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ericsson/Nästesjö/Berre
Sture Ericsson – saxofon
Johannes Nästesjö – bas
Håkon Berre – trummor

Helt ny trio med tre improvisatörer från Öresundsregionen. Saxofonisten Sture Ericsson och trummisen Håkon Berre, båda baserade i Köpenhamn, har jobbat ihop i olika samarbeten de senaste 5 åren. Tillsammans med basisten Johannes Nästesjö från Malmö har de format en trio som utforskar spektral friimproivsation inom det klassiska formatet saxofon trummor och bas. Den ljudande mångsidigheten hos de tre musikerna resulterar i en äventyrlig och orädd trio.

Björklund Dynamic Flavours – Skivrelease
Johan Björklund – trummor
Magnus Bergström – bas
Mats Eriksson – gitarr
Björn Almgren – saxofon

Att testa nya vägar utan att titta för mycket bakåt har alltid varit trumslagaren Johan Björklunds väg genom livet och musiken. Nya skivan ”Burning bridges” är inget undantag från detta, snarare ett tydligt statement att riktningen är framåt och fylld av nyfikna men också bestämda sidospår.
Musiken är stökig, framåt, lekfull och oväntad men också genomtänkt, vacker och sparsmakad. Skivan är till största del inspelad live i Studio Epidemin, Göteborg med några enstaka pålägg, för att fånga den känsla som gett bandet ett mycket gott rykte som en spännande och kontrastrik liveakt. Med varsam hand har sedan Johannes Lundberg och Johan Björklund mixat och i vissa fall twistat till det hela. Att lyssna med öppna öron rekommenderas.
I stort består materialet av Johan Björklunds kompositioner förutom Björn Almgrens ballad ”Living” och den gamla godbiten ”Autumn in New York” som fått en annorlunda, modern klädsel.
Gruppen har funnits sedan 2008, men de enskilda medlemmarna har spelat tillsammans sedan mitten av 90-talet i olika sammanhang och konstellationer. Detta ger ett starkt, närmast telepatiskt samspel med en stor respekt för varandras uttryck och idéer.
Gruppens ledare må heta Johan Björklund, men konstnärligt är gruppen präglad av en stark demokrati där allas röst är lika viktig.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Music lover records säljer grymma plattor
http://www.facebook.com/musicloversgbg

80 kr inträde
kl 20.00
Cash is king!
(1a konserten börjar 20.30)

Väl mött!

www.brotznow.se

Vårprogrammet:
http://www.brotznow.se/#post286

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Brötz tipsar:

4/4 20.00: Konsert i Brötzlokalen
Drömmen om Göteborg & Westlin/Dahlgreen Duo
https://www.facebook.com/events/1659257277660591/

7/4 20.00: Jam & info om FFFFK (Forum För Främjandet av den Fria Kulturen)