2015

Brötz no. 647 2/12 Solokväll

Denna veckas Brötz bjuder på fyra väldigt intressanta soloakter.
Superstjärnor från Norge och Sverige! Missa inte!

Adrian Myhr – kontrabas

Adrian Myhr är en mycket aktiv basist bor i Oslo. Han spelar i banden Bansal band
Humdinger, Dr. Kay & His Interstellar Tone Scientists, Oker, Facet, Bergljot, DaMaNa och Whirl. Han har länge arbetat med soloformatet och spelat konserter i Norge, Chile och Japan med detta projekt. Han arbetar för att utöka kontrabasens klangreportoar genom att använda prepareringar och annorlunda stråktekniker. Resultatet är ett orkestralt uttryck, där flera musikaliska idéer ofta pågår samtidigt. Musiken rör sig långsamt under en lång tid, men hela tiden med en tydlig riktning.

Linda Olah – röst

Linda Olah‘s arbete med soloröst och elektronik initierades för att upptäcka djupet och sårbarheten hos en enda stämma. Varje improvisation och komposition härstammar från den akustiska rösten och några av kompositionerna förblir också akustiska, medan andra utökas med elektronik. Röstklangen utsträcks, utvidgas i Linda Olah’s elektroniska bearbetningar. Genom utforskandet och att utnyttja det stora utbudet av spektra som rösten tillför musiken skapas ett mångsidigt men precist uttryck i de kompositioner som scener av olikfärgade landskap leder oss genom hennes närvaro.

Per-Anders Nilson – elektronik

Universitetslektor, forskare, musiker och tonsättare. Spelar i grupper som Beamstone och Natural Artefacts, och har tidigare spelat med musiker som Willem Breuker, Anthony Braxton, Karin Krog, John Surman, Evan Parker, Mats Gustafsson och John Tilbury.
Per Anders Nilsson har släppt flera CD: solo CD Random Rhapsody från 1993, Natural Artefacts från 2001 och 2005, Strings and objetcs med Nilsson/Sandell, Duo duo pantoMorf, och i april 2009 släpptes Beam Stone på den engelska etiketten PSI.

Natalie Sandtorv – röst, elektronik

Natalie Sandtorv är en vokalist som använder såväl ord, som abstrakta ljud i sina improvisationer. Med kraftiga hysteriska utbrott blandat med delikata texter är alla vägar möjliga att gå i denna genre-fria improvisation.
Natalie släppte nyligen hennes debutsoloalbum “Pieces of Solitude”, där hon i en organisk interaktion med elektronik skapar en distinkt poetisk ljudkonst.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Dessutom:

Music lover records säljer grymma plattor
http://www.facebook.com/musicloversgbg

60 kr inträde
Cash is king

kl 20.00
(1a konserten börjar 20.30)

Väl mött!

www.brotznow.se