2014

Brötz No 608 5/11 OBS! PÅ NEFERTITI

Finfin kväll på Nefertiti. Brötz i samarbete med Levande musik. Konvoj Ensemble + Sten Sandell och Evan Parker, Great Waitress, daRk hOrse med Audrey Chen!

Konvoj Ensemble (SE / DK / LT) består utav 5 improvisationsmusiker, sammanlänkade av Östersjön. Ensemblen arbetar med nutida musik och ljudkonst med fokus på att utforska området mellan improvisation och komposition. De gästas av Sten Sandell (SE) och Evan Parker (UK) som tidigare arbetat som duo. Gruppens första liveinspelning Colors of: innehåller kompositioner baserade på grafisk notation och instruktioner som utforskar gränslandet improvisation/komposition och transformationen av primala ljud – vilka ljud som helst faktiskt – till en sammanhängande klangartikulation.
Om Colors Of: blev startskottet för ett långsiktigt experiment är MIRA fortsättningen och resultatet av de senaste årens tankar och idéer kring interaktiva grafiska partitur.

Ola Paulson – Saxofon/Komposition , Lotte Anker – Saxofoner, Liudas Mockunas – Saxofon/ Klarinett, Jakob Riis – Elektronik/Komposition , Anders Uddeskog – Slagverk + Sten Sandell och Evan Parker.

Great Waitress

Great Waitress (DE/AU) -piano/klarinett/dragspel. Den framstående tyska pianisten Magda Mayas utgör tillsammans med de betydande Australiensiska musikerna Laura Altman (klarinett) och Monika Brooks (dragspel) trion Great Waitress. ”If spiders have musical dreams while spinning webs, they might sound like the fragile wisps of sound created by Great Waitress… Sometimes the individual instruments become blurred in a sonic mystery that is both ethralling and disorienting. Almost invariably, the sounds are tiny and delicate – just the faintest engraving upon silence – and as intricately connected as that spider’s web.” – John Shand

daRk hOrse med Audrey Chen


Using the cello, voice and analog electronics, Audrey Chen’s work delves deeply into her own version of narrative and non-linear storytelling. A large component of her music is improvised and her approach to this is extremely personal and visceral. Her playing explores the combination and layering of a homemade analog synthesizer, preparations and traditional and extended techniques in both the voice and cello. She works to join these elements into a singular ecstatic personal language.

daRk hOrse rör sig i ett spektra av musikaliska preferenser och uttryck kretsandes kring en tvådelad kärna; kontinuitet och motrörelse. Totalt improviserad och spontant komponerad musik som regelbundet oregelbundet gestaltar vår allra innersta och innerliga ambition att uttrycka det som är, för oss, av allra största vikt.

Audrey Chen – Cello
John Holmström – piano
Alfred Lorinius – bas
Mårten Magnefors – trummor

PLATS: Nefertiti, Hvidfeldtsplatsen 6 INTRÄDE: Medl/Stud 75 kr, övriga 140kr kl 19.00