2014

Vårpremiär! Brötz no. 579 Ons 15/1

Hög tid att dra igång Brötzmaskineriet igen! Som ni alla förhoppningsvis har sett har vi ett fantastiskt vårprogram att bjuda på (kolla in på: www.brotznow.se).

Första kvällen kommer med största sannolikhet bli magisk. Förutom en solokonsert med den makalösa pianisten Lisa Ullén kommer även en engelsk/norsk duo, i form av John Russell (gitarr) och Ståle Liavik Solberg (slagverk), inta scenen.

Lisa Ullén solopiano

Lisa Ullén verkar inom den experimentella nutida jazz och improvisationsscenen som pianist, improvisationsmusiker, komponist och arrangör. Med framträdande runt om i världen tillsammans med bland annat musikerna Nina de Heney, Katt Hernadez och Okkyung Lee har Lisa intagit en självklar plats som en av Europas intressantaste nutida improvisatörer.

Länk: www.lisaullen.com

John Russell / Ståle Liavik Solberg duo

Denna utmärkta duo spelade tillsammans första gången 2012 och har sedan dess utvecklat ett unikt sound där snabba växlingar mellan det öppna och dröjande samsas med det energiskt och förtätat uttryck.

Gitarristen John Russell har varit en viktig del av Londons improvisationsscen sedan början av 70-talet. Förutom sammarbete med musiker som Evan Parker, John Butcher och Roger Turner, för att nämna några, ligger han också bakom den legendariska konsertserien Mopomoso som hållit igång sedan 1991!

Slagverkaren Ståle Liavik Solberg har etablerat sig som en central del av Oslos scen för improviserad musik. Genom ensembler som VCDC, Küchen/Beresford/Solberg och Motsol har han fått uppmärksamhet för sitt öppna och uppmärksam trumspel.

I samband med denna spelningen har duon med sig en sprillans ny skiva som heter “No Step”. Missa inte detta mästarmöte!

Länk:
https://soundcloud.com/stllvkslbrg/john-russell-st-le-liavik

Dessutom! Music Lovers Records säljer vinyl; mycket frijazz och improvisationsplatter.

http://www.facebook.com/musicloversgbg

60 kr inträde

Cash is king

Väl mött kl 20.00 (1a konserten börjar 20.30)

www.brotznow.se

http://www.youtube.com/user/brotzbrotzbrotz

Kolla in levande och fri jazz i gbg:

www.jazzalmanackangoteborg.wordpress.com