2013

Ons 17/4 No 557

Brötz presenterar tre nyskapande band- Kosmic Sounds och HoJ från Göteborg

Elias Stemeseder – Dan Peter Sundland Duo från Norge

Kosmic Sounds:


Kosmic Sounds består av fyra unga musiker som vill skapa något nytt. De fann varandra på Högskolan för scen & musik i Göteborg. Redan från början var samspelet enkelt och självklart, ur detta mynnade ett låtskapande som främst färgas av jazz och improvisationsmusik men även av pop, rock, frijazz osv. De egna kompositionerna bygger på egensinniga, ofta hårt arrangerade teman som sätts i kontrast till långa improvisationer och ljudlandskap där bandet får sträcka ut. Tunga grooves blandas med enkla, naiva melodier, knasiga rymter och spaceade ljud tar med dig på en resa ut i kosmos! I botten finns alltid den kompromisslösa spelglädjen och nyfikenheten på varandra. Följ med på Kosmic Sounds irrfärder!

Fredrik Brändström – piano/synth
Malin Wättring – saxofoner
Erik Wood – bas
Anna Lund – trummor

www.kosmicsounds.wordpress.com

www.soundcloud.com/cosmicsounds

Elias Stemeseder – Dan Peter Sundland Duo:

Musikken vår griper klanglig mot moderne kammermusikk, fra perkussivt kontrapunkt til melodiske strekk med bitonale klangstrukturer. Et bredt utvalg av spilleteknikker og klangforming holder uttrykket friskt, mens tålmodig formjobbing holder musikken fokusert om et felles mål.

Elias Stemeseder – piano
Dan Peter Sundland – elbass

www.danpetersundland.com/duo-with-elias-stemeseder.htm

l

HOJ:

HoJ var en duo bestående av Henrik och Jonny Wartel, trummor och saxofon som har verkat i många år både fristående och i performancegruppen Tajphoon Tivoli. Barnen har under tiden växt upp och nu har Georgia Wartel Collins tillkommit som medlem i gruppen. HoJ spelar musik direkt ifrån ett gemensamt hjärta.

Henrik Wartel – tr
Jonny Wartel – ts
Georgia Wartel Collins – b

www.hoj.wartel.se

Dessutom! Music Lovers Records säljer vinyl; mycket frijazz och improvisationsplatter.

Jam efter konserterna

60 kr inträde

Cash is king

Knö dig kl 20.00