2013

No. 552. 13/3

Dags för ännu en afton med solokonserter på Brötz. Tre fantastiska och vitt skilda musikaliska röster ger järnet!

Sofia Jernberg – Röst

Sofia Jernberg, sångerska och kompositör som förtillfället har två städer som bas för sitt musikaliska skapande, Oslo och Stockholm.
Sofia arbetar i ett brett musikaliskt fält. Hon är en av ledarna och kompositörerna för moderna jazzoktetten Paavo och nutida lieder-kvartetten The New Songs. Sofia har framfört Arnold Schönbergs ”Pierrot Lunaire” och sjunger Salvatore Sciarrinos ”Lohengrin” under 2013.
Ett av hennes största intressen som sångerska är att utveckla röstens ”instrumentala” möjligheter.
Efter många års arbete i den riktningen, experimenterandes med röstens roll i en ensemble, är hon nu permanent medlem i flera grupper som använder rösten på ett sådant vis. Sofias sångvokabulär innefattar ljud och tekniker som ofta motsäger en naturlig sångstil. Hon har gått långt i arbetet med så kallade split tones, tonlös sång och distorterad sång.
Som improvisatör dyker Sofia upp i många olika grupperingar, men regelbundet på duo med cellisten Lene Grenager; som kompositör fokuserar hon huvudsakligen på sammanblandningen av improvisation och komposition. Vid sidan av att komponera för sina egna ensembler får hon också regelbundet verk beställda från andra.

Länkar:
http://www.paavopaavo.com/
http://www.umlautrecords.com/group/thenewsongs

Harald Svensson – Piano

Den Göteborgsbaserade pianisten Harald Svenssons musikspråk har en spännvidd mellan en blont nordisk vistonalitet och ödesmättad dissonans, rättfram enkelhet och komplexitet. Fantasi, formmedvetenhet och stark känsla för dynamik är några fler musikaliska hedersbegrepp som med fog kan tas i bruk när man vill karaktärisera hans musikaliska tilltal, som snabbt skapar en atmosfär man sugs in i och med skärpt uppmärksamhet blir kvar i. En av våra främsta improvisatörer.

Länkar:
http://www.harald.just.nu/
http://www.myspace.com/haraldsvensson

Ståle Liavik Solberg – Trummor

Ståle, mannen, myten, legenden bakom konsertstället Blow Out i Oslo är förutom en stprslagen arrangör en grym trummis/improvisatör. Vi på Brötz är väldigt glada och stolta att kunna presentera Ståle denna afton! Vad gäller musiken kan Du förvänta dig mycket “extended techniques” och fouks på form som får dig att le i den tidiga vårkvällen.

Länk:
https://soundcloud.com/stllvkslbrg

Succén från senaste Brötz där Music Lovers Records säljer vinyl fortsätter! www.facebook.com/musicloversgbg

Väl mött 20.00

Jam efter konserterna

Cash is king